O amenajare in care toate au mers ca pe roate, mai ales pentru ca proprietarii au inteles cat de important este rolul designerului. Au intervenit intr-o mica masura, lasand libertate de creatie designerului Luciana Georgescu, cu rezultate intr-adevar spectaculoase. 

Tinerii proprietari, desi calatoresc foarte des, au decis sa cumpere si sa amenajeze un apartament pentru perioadele in care locuiesc si isi desfasoara activitatea in Bucuresti. Au ales locuinta in functie de zona, de proximitatea fata de centru, dar si de alti factori, precum spatiul si ampalsarea intr-un imobil nou.

Desi in momentul achizitionarii locuinta era complet finisata, au demarat o redecorare totala, care a implicat inlocuirea parchetului si a placilor ceramice, singurele elemente pe care le-au pastrat in noul decor fiind cele de tamplarie.

O colaborare benefica

Pentru ca nu dispuneau de timpul necesar pentru a supraveghea lucrarile de renovare si amenajare si pentru ca, in principal, isi doreau un interior original, spectaculos, cu look unitar si coerent, au apelat la cei de la SpotOnDesign.
Colaboararea le-a adus nu numai un proiect de amenajare clar, cu un stil bine definit, dar i-a scutit si de bataile de cap pe care le implica lucrarile de santier, gasirea furnizorilor, executia mobilierului si achizitiile in general. Datorita creativitatii si atentiei la detalii ale designerului Luciana Georgescu, apartamentul a capatat un look stylish, dar si functionalitate maxima.

Nu s-a facut rabat la calitate, bugetul fiind suficient dimensionat pentru a satisface cerintele acestui proiect spectaculos. Utilizarea inteligenta a spatiului a dus la crearea unor zone de depozitare ample, care sunt putin vizibile si nu ocupa din spatiul vital sau din cel destinat traficului.

Proprietarii si-au dorit cat mai multe corpuri de depozitare. Luciana a profitat de suprafata si compartimentarea apartamentului pentru a realiza astfel de zone generoase, dar totodata discrete, si a reusit sa valorifice spatiul fara a-l aglomera. Mobilierul inteligent proiectat, mixul de finisaje folosite in realizarea lui si distribuirea lui au avut un cuvant important de spus in acest sens. Un exemplu este spatiul mare, ascuns in spatele zonei tv din living, prevazut cu o nisa de acces dinspre hol.

Fiecare functiune este bine definita, cu un rol clar, iar interiorul a ramas aerisit si fluid. Aria de zi dispune de o suprafata generoasa si include livingul, o bucatarie deschisa si un loc de luat masa aflat in prelungirea acesteia.

Cromatica folosita aici este unitara si se axeaza pe tonuri calde de bej si maro, puse in evidenta de suprafete albe. Mobilierul este realizat din PAL lucios combinat cu MDF. Acest material s-a folosit in bucatarie si pentru placarea peretelui, care s-a integrat astfel armonios in anasamblul de mobilier. Electrocasnicele alese sunt albe, pentru a pastra contrastul si linia „curata” a designului. Toata mobila a fost facuta la comanda, inclusiv canapelele si patul, semnate de Divina Divano.

Pentru ca proprietarei ii place tapetul, acesta a fost folosit in fiecare incapere. Cel din living apare in doua variante de culoare, cu acelasi pattern.

Nici spatiul de la intrare nu a fost neglijat. Holul are un decor aparte, cu efect scenografic, realizat cu ajutorul oglinzii si al tapetului cu imprimeu vegetal si accente metalizate.

Tapetul, prezent in toate incaperile, introduce texturi si accente sidefate, menite sa completeze decorul. In dormitor, acesta alaturi de suprafetele satinate si detaliile metalice creeaza o atmosfera romantica, odihnitoare si totodata chic. Mobilierul de aici este executat integral la comanda, din MDF, de SpotOnDesign.

Dressingul are mai multe finisaje (mat/lucios/oglinda fumurie), ceea ce ii confera un efect vizual placut si interesant. Tablia patului vine in completarea acestui tablou, fiind realizata din piele fina, decorata cu sase insertii de cristale Swarovski.

In toata locuinta, la ferestre sunt montate storuri romane, cu exceptia dormitorului, unde designerul a optat pentru draperii bogate, in ton cu nota eleganta, usor glam, a acestui interior.

In birou, s-a mers pe un look simplu, aerisit si modern. Suprafata de lucru este proiectata fara picior, punctele de sprijin gasindu-se in perete. Pentru depozitare, Luciana a gandit rafturi suspendate si un singur corp de mobilier, realizat din MDF. Tapetul de aici creeaza o atmosfera placuta si sustine stilistic liniile simple ale mobilierului.

In baie s-au folosit bejuri, fundalul neutru fiind perfect pentru a evidentia accentele discrete si elegante asigurate de insertiile de la nivelul placilor ceramice, ce completeaza imaginea creata de corpul de iluminat central.

Pentru vizualizarea completa a apartamentului accesati galeria foto.

Material realizat cu sprijinul designerului Luciana Georgescu.

0745.622.840

luciana@spotondesign.ro

www.spotondesign.ro

 

Related posts

Cum amenajaţi un spaţiu multifuncţional

Adina Meyers

Cateva motive pentru care este important design-ul locuintei

Adina Meyers

În Braşov: vilă pe trei niveluri cu detalii inedite

Adina Meyers