LifeStyle

Noi Accesorii de vară de la Ceramic Sparrow

Ceramic Sparrow este un atelier de design ceramic  din Bucuresti, despre care v-am povestit în luna aprilie aici. Odată cu venirea verii, Ceramic Sparrow lansează o nouă colecție de broșe și pandantive unicat.

Fiecare piesă a colecţiilor de brose Ceramic Sparrow are un pattern sau un desen unic, inspirat fie din elemente naturale fie din creaţiile unor artiști moderni precum Rothko, Klee, Miró, Hundert Wasser. Formele au început cu cea a vrabiei, a calului şi a porcului înaripat; în fiecare an s-au diversificat, printre ultimele forme fiind cocoşii şi merele. Vara aceasta, Ceramic Sparrow a creat o colecție nouă de forme, în ton cu anotimpul estival – broșe prețioase în formă de fructe.

Transpuse în ceramică, ele devin extreme de atrăgătoare, deoarece glazura conferă strălucire culorilor și suprafeței obiectului. Materialele ceramice sunt din familia porţelanurilor, deschise la culoare şi rezistente, decorurile cu pigmenţi ceramici sunt acoperite cu glazură transparentă lucioasă, uneori cu intervenții de aur aplicat peste glazură. Pe spate au un ac de broșă, se prind uşor şi sigur pe orice piesă vestimentară. Dimensiunile variază între 3,5 și 9,5 cm. 

Alături de broşe, pandantivele reprezintă pentru Ceramic Sparrow o manieră de a realiza obiecte de artă care devin purtabile și fashionable. Acestea redau imagini preluate din miniaturi europene sau animale fantastice inventate, precum vulpea înaripată. Sunt pictate cu pigmenţi coloraţi sub glazură sau cu aur peste  glazură. Decorul cu aur rezultă în urma unei arderi separate a obiectelor la o temperatura de aproximativ 700 oC după ce pictura cu suspensia care conţine aurul a fost aplicată pe aceste obiecte. Ca şi la broşe, materialele ceramice sunt din familia porţelanurilor, deschise la culoare şi rezistente. Dimensiunile variază între 3,5 și 9,5 cm.

Întreaga colecție poate fi admirată și comandată pe Facebook

Related posts

Reteta Cozonacului Perfect

Adina Meyers

5 recomandari de evenimente pentru weekend

Adina Meyers

Performanta x 2: PERSIL sustine echipa de handbal feminin a Romaniei

Adina Meyers