LifeStyle

Noblesse Interiors despre trenduri în designul interior pentru 2019

În fiecare an, mari companii precum Pantone desemnează o culoare care va fi la modă în următoarele 12 luni, iar cele mai prestigioase târguri de design interior dau startul tendințelor în materie de mobilier, accesorii și decorațiuni. Totodată, arhitecții și designerii de interior de la Noblesse Interiors vin cu îndemnul de a fi neconvenționali, de a gândi creativ și de a ne pune amprenta personală asupra decorului.

 

Principalele trenduri în designul interior pentru 2019 au fost anunțate la sfârșitul anului trecut, dar și la târgurile de profil de la începutul acestui an. “Prezența la evenimentele și târgurile internaționale de design interior ne oferă posibilitatea de a descoperi noile direcții în designul interior pentru anul ce urmează. Dorința noastră este de a aduce pe piața din România cele mai trendy colecții de mobilier, accesorii și decorațiuni, astfel încât clienții noștri să aibă posibilitatea de a obține interioare contemporane personalizate, dar care totodată să fie în acord cu cele mai noi tendințe”, a declarat Loredana Preda, CEO Noblesse Group Internațional.

 

La fiecare început de an se planifică reînnoiri și schimbări decorative, prin urmare în această perioadă cei mai mulți proprietari de spații publice și rezidențiale caută idei, inspirație, dar și cele mai potrivite produse.

 

La târgurile internaționale de design interior precum Maison & Objet din Paris sau Târgul internațional de mobilă imm din Köln (imm cologne) au fost promovate trendurile care vor influența piața de mobilier, accesorii și decorațiuni interioare în 2019. Noblesse Interiors colaborează cu cele mai importante branduri internaționale pentru a comercializa o gamă completă de produse pentru casă și spații publice, de la mobilier, decorațiuni și până la placări și obiecte sanitare realizate după cele mai noi tehnologii și standarde de calitate”, a mai adăugat Loredana Preda, CEO Noblesse Group Internațional.

 

Culori la modă anul acesta

Institutul Pantone a desemnat coraiul culoarea anului 2019. Fiind caldă și ocrotitoare, această culoare este considerată perfectă într-o lume agitată și în continuă schimbare. Culoarea aleasă de Pantone influențează dezvoltarea de produse și deciziile de achiziționare în industria designului interior. Așadar, coraiul este anul acesta o sursă de inspirație pentru designerii de obiect și nu numai.

 

În ceea ce privește culorile, se remarcă două direcții importante care merită menționate: aspectul multicolor și o abordare elegantă a culorilor închise, inclusiv negru.

Există și o tendință avangardistă ce constă în utilizarea culorilor primare pentru a crea un efect asemănător operelor pictorului Mondrian. O altă tendință, ceva mai redusă e de a combina nuanțe de orange cu verde închis, galben, turcoaz, albastru petrol sau verde mentă. Se incurajează armonizarea culorilor calde cu lemn roșiatic, iar nuanțele întunecate de albastru și verde combinate cu auriu și alamă pentru a crea acel touch specific stilului art deco.

 

 

Mobilier în trend în 2019

Stilurile la modă la începutul secolului trecut revin în centrul atenției, dar reinterpretate, sub o altă formă sau alt finisaj. Elementele decorative în aceste stiluri reinterpretate vor oferi spațiilor un look proaspăt și surprinzător. La capitolul mobilier, direcția este următoarea: piese mai mici, modulare și multifuncționale. Patternurile, care altădată se foloseau la canapele, apoi la tapet, acum le găsim în varianta 3D pe unele piese de mobilier.

 

Materiale în tendințe în 2019

Lemnul rămâne la fel de popular ca întotdeauna: pe lângă sustenabilitate, lemnul este un material sănătos, versatil și creează o senzație confortabilă. Metalul este un material extrem de popular, iar tendința este de a-l utiliza în culori calde sau cu aspect de lux, cu finisaj auriu sau alamă. Metalul se folosește la piesele masive de mobilier, dar și ca element decorativ pentru sursele de iluminat, mese și elemente montate pe perete.

 

Pe locul trei se numără sticla, urmată de rachită și alte fibre naturale, piatră naturală pentru acea atingere exclusivistă. Pielea se menține în top pentru calitățile sale: moliciune și aspect luxos. Când vine vorba de textile pentru casă, se constată o întoarcere către un material clasic: catifeaua. Un indiciu al luxului, acest material reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să obțină un interior elegant sau acel soft look în ambient.

 

Un rol important este acordat plantelor naturale, care reprezintă nu doar o sursă de oxigen în decor, ci fac parte din design. Elementele decorative prețioase și plantele naturale vor fi elementele-vedetă în interioarele acestui an.

 

 

##

 

 

Noblesse Interiors reprezintă un concept original în lumea designului interior pe segmentul premium și luxury, un mix al celor mai frumoase colecții internaționale, alături de servicii complete de design interior pentru realizarea proiectelor de suflet.

Specializați în proiecte rezidențiale, HoReCa, office-uri și publice, designerii Noblesse Interiors sunt, dincolo de profesioniști, creatorii unor interioare personalizate, care reflectă fidel povestea fiecărui beneficiar sau brand în parte.

Noblesse Interiors este parte din Noblesse Group Internațional, companie multibrand din care fac parte și următoarele branduri: studio-ul inSIGN, Palatul Noblesse – Lifestyle Palace, Noblesse Academy și Fusion Arts.

 

Contact:

http://www.noblesseinteriors.com

www.studioinsign.ro

Adresa: Str. Sfinților nr. 7, București, România

marketing@noblesseinteriors.com

Tel.: 0740 591 851

 

 

 

 

Related posts

STIHL România continuă programul de investiții în calitatea magazinelor și la nivelul compartimentelor service

Adina Meyers

Candy, sinteza perfectiunii

Adina Meyers

Expozitie de instalatie

Adina Meyers