Amenajari Interioare

Modern meets Classic intr-un birou IT din centrul Clujului

Text: Genoveva Hossu

Am avut ocazia, de curand, sa transform un apartament interbelic din centrul Clujului intr-un office al unei firme de IT.

In conditiile in care gasisem un spatiu imens, cu cateva piese de mobilier si decor vechi, dar bine intretinute, miza redecorarii s-a conturat destul de clar: amenajarea unui birou in care modernul si clasicul se accentueaza si se pun in valoare reciproc.

Am mers asadar pe un mix al celor doua stiluri, impletind aromonios piesele vintage ramase din decorul interbelic al apartamentului, cu fundalul neutru, pe care se proiecteaza piese de mobilier moderne, cu linii simple, perfect geometrice si in nuante deschise.

Folosind, per ansamblu, o tema monocroma si contrastand albul cu nuante de negru-gri, am obtinut un spatiu aerisit, inundat de lumina si populat cu elemente de impact, contribuind astfel la crearea unei atmosfere masculine. Senzatia de spatiu aerisit si fluid insa se datoreaza si organizarii foarte practice: am folosit doar mobilierul strict necesar si, pe cat de mult posibil, multifunctional.

Accesoriile decorative nu se regasesc intr-un numar foarte mare, dar si acelea pe care am insistat sa le introduc au o structura metalica. Accentul cade pe un tablou imens din sarma, compus din elemente definitorii ale arhitecturii Clujului, pe norisorul The Cloud, care reprezinta un program adesea folosit in IT, dar si pe bicicleta suspendata pe perete, in spatele unui birou elegant, alb, cu insertii de negru.

Pentru ca vorbim de o companie de IT, in care majoritatea specialistilor sunt reprezentanti ai generatiei tinere, am transformat unul din spatii, mai exact, acela destinat pentru servirea mesei, intr-o insula de culoare, inviorand mobilierul cu nuante de galben, fucsia, verde si portocaliu.

Aceasta schema de design interior m-a ajutat sa obtin, in cele din urma, un produs final de invidiat, unic, modern, dar presarat, in acelasi timp, cu amintiri si multa istorie, reinterpretata in stilul generatiei tinere.

Te invit sa descoperi proiectul in galeria de mai sus sau dand click aici.

Related posts

Merita sa investesti intr-o masina de spalat rufe cu uscator? Afla care sunt avantajele si dezavantajele sale

Adina Meyers

Cum să cureți obiectele sanitare aurii 

Adina Meyers

Movul – o culoare indrazneata

Adina Meyers