Amenajari Interioare

Mobila din lemn masiv: Cum poti sa schimbi simplu si rapid aspectul acesteia

Piesele de mobila din lemn masiv nu sunt doar niste piese functionale de inalta calitate, pentru utilarea locuintei tale, ci au totodata si un rol decorativ. Ba chiar exista numeroase persoane care pun mai degraba accentul pe latura estetica a acestora si nu fac niciun compromis in ceea ce priveste designul lor. De aceea, spre exemplu, multi dintre noi aleg mobila din lemn masiv intr-o nuanta patinata, pentru o nota stilistica deosebita.

 

Odata cu trecerea timpului, insa, oricat de rezistenta ar fi mobila din lemn masiv, vei observa diferite semne de uzura care pot afecta luciul mobilierului sau efectul de patinare. Dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la vechea mobila din lemn masiv pentru a o inlocui cu noi piese de mobilier, ci ai putea incerca sa o reconditionezi. Costurile acestei variante vor fi cu siguranta mai reduse decat achizitionarea altor produse si, in plus, aceasta este solutia ideala in cazul in care mobilierul din casa ta are o valoare sentimentala, nedorind sa renunti la el.

 

Pentru a schimba simplu si rapid aspectul pieselor tale de mobila lemn masiv, in functie de caz, pe langa reconditionare mai ai si alte optiuni. Descopera mai multe detalii despre trucurile propuse de noi, in cele ce urmeaza!

Reconditionarea

Reconditionata cromatic si retapitata, daca este cazul, mobila din lemn masiv poate arata ca noua! Desi, in general, procesul de reconditionare este efectuat de specialisti, acest lucru poate fi facut chiar de catre tine, urmand cateva instructiuni de baza. In primul rand, trebuie sa aplici un spray decapant pe suprafata mobilei. Ulterior, cu ajutorul unui instrument de razuit, poti elimina finisajul cel vechi destul de usor. Apoi, aplicand diluant, vei indeparta orice urma de resturi pentru a trece la slefuirea mobilierului. La final, aplica doua straturi de lac transparent sau colorat, iar vechea ta mobila va straluci din nou.

 

 

Vopsirea

Piesele tale de mobila din lemn masiv si-au pierdut intensitatea culorii sau vrei sa renunti la nuantele lor neutre, precum maro sau bej? Iti doresti un living viu si colorat? Vopseste-ti singur mobilierul, in culoarea dorita de tine, in loc sa investesti in altul! Prin decaparea finisajelor vechi vei putea vopsi usor biblioteca, vitrina, masa, comoda etc. Daca mobilierul tau este alb, cu atat mai simplu! Truc: foloseste un marker permanent si scrie pe suprafata lemnului cateva citate care sa te reprezinte. O alta idee, indiferent de culoarea mobilei deja existente, este sa vopsesti ramele tablourilor din casa in aceeasi nuanta, pentru un impact vizual deosebit.

 

Personalizarea

Cu putina imaginatie, mobila din lemn masiv din casa ta va imbraca o infatisare cu totul si cu totul inedita. Cum? Prin personalizarea mobilierului cu pictura. Daca esti o persoana creativa, pune-ti amprenta personala asupra casei tale transformand mobilierul din locuinta intr-o adevarata opera de arta. Tot ce ai nevoie sunt niste pensule subtiri, vopsea de calitate si putin talent. La finalul picturii, aplica un strat de lac transparent pentru extra-protectie. O alta varianta de personalizare o reprezinta inlocuirea manerelor vechi cu unele noi. In functie de designul si culoarea lor, acestea pot schimba complet aspectul pieselor tale de mobila – simplu si rapid, nu-i asa?

Related posts

Cum să-ți transformi locuința într-o casă inteligentă în 4 pași simpli

Adina Meyers

O casa departe de agitatia orasului

Adina Meyers

Cum să alegi mobila de bucătărie care să îți optimizeze spațiul

Adina Meyers