Amenajari Interioare

Mai multă lumină în living, în sezonul rece!

În această încăpere multifuncţională, în care îţi petreci timpul împreună cu cei dragi, te relaxezi, citeşti, te uiţi la televizor sau te joci cu cei mici, ai nevoie de mai multe tipuri de iluminat, adecvate activităţilor amintite.

În primul rând, trebuie să asiguri un iluminat general sau de ambient. În acest sens, poţi folosi o lustră, o aplică, un candelabru sau poţi opta pentru scafe cu lumini ascunse, prevăzute cu variatoare de intensitate.

Atunci când urmăreşti la televizor emisiunile preferate, îţi recomandăm să ai o lumină de ambient pe care să o reglezi la intensitatea dorită. Astfel, vei evita reflexia luminii în televizor, care este foarte deranjantă pentru ochi.

În zona în care citeşti, poţi  monta o lampă ajustabilă, cu lumină caldă, care să suplimenteze lumina naturală.

Pentru a crea o atmosferă propice momentelor de relaxare, îţi trebuie o lumină de accent, caldă, pe care o poţi obţine cu ajutorul lămpilor amplasate la nivelul podelei sau chiar al câtorva lumânări.

Dacă ai decoraţiuni deosebite, precum tablouri sau fotografii, pe care vrei să le pui în valoare, mizează pe un iluminat de accent. În acest sens, apelează la lămpi cu lumina direcţionată spre obiectele respective sau, pentru un efect spectaculos, utilizează surse de lumină invizibile (lămpi sau spoturi poziţionate în spatele obiectelor).


SFATURI UTILE

Nu este suficient să foloseşti o singură sursă de lumină, ci trebuie să îmbini mai multe, alese în funcţie de activităţile pe care le desfăşori şi de propriile nevoi. De asemenea, evită să utilizezi aceeaşi lumină şi pentru zi, şi pentru noapte: ziua ai nevoie de un plus de lumină în anumite zone, iar noaptea îţi trebuie o lumină mai puternică. Întotdeauna alege puterea becului (Watti) în funcţie de locul în care îl montezi.

Recomandarea noastră este să foloseşti becuri de 75 W pentru iluminatul general, de sus, şi becuri cu o putere mai mică pentru iluminatul specific, din lateral.

Related posts

Elemente vegetale pentru un ambient cu aer proaspăt

Adina Meyers

Clasic si modern la mansarda

Adina Meyers

Pentru siguranta ta e bine sa stii cum sa alegi un senzor de gaz eficient

Adina Meyers