Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Lucruri importante pe care trebuie sa le stii atunci cand iti amenajezi mansarda

Suntem convinsi ca si tu, la fel ca multe alte persoane, adori ideea de a avea o mansarda pe care sa o poti decora exact asa cum iti doresti pentru a deveni un spatiu unde sa iti petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut cu putinta.

Mansarda poate fi privita fara nicio problema drept un spatiu functional si plin de farmec, de care trebuie neaparat sa stim cum sa profitam. De ce sa folosesti aceasta zona a casei tale doar pentru a depozita lucrurile de care nu mai ai nevoie? Este o abordare cat se poate de gresita (lucru valabil si in ceea ce priveste beciul, dar despre asta am vorbit intr-un articol separat).

In continuarea acestui articol vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi importante pe care trebuie sa le stii atunci cand iti amenajezi mansarda, astfel incat sa te poti bucura la maxim de pe urma sa.

Primul si cel mai important lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa pregatesti mansarda pentru a fi locuita. La stadiul initial ea nu ofera chiar toate conditiile prielnice pentru a fi locuibila. Aici ne referim la materialele care sunt folosite, la buna izolare a sa pentru a avea parte de un confort termic ridicat (atat iarna, cat si vara), ventilatie si asa mai departe.

Legat de materialele pe care le folosesti, tine cont ca ele trebuie sa fie unele ignifuge, precum si rezistente la umiditate. Acest lucru te va ajuta sa reduci foarte mult riscul de aparitie a unor incendii, precum si de infiltrare a apei. In cazul mansardei confortul termic trebuie sa reprezinte o prioritate. Noi iti recomandam sa nu faci rabat de la calitate si sa iti indrepti atentia catre materialele eficiente din punct de vedere energetic care sa fie capabile sa pastreze caldura pe timpul iernii si racoarea vara.

Un punct important pe lista cu lucruri care ajuta la buna izolare a casei este „invelitoarea”. Aici ai de ales dintre tigla ceramica, de beton, metalica sau sindrila bituminoasa. Fiecare dintre ele aduc la pachet avantaje si dezavantaje, asadar e bine sa te informezi bine inainte pentru a stii sigur care e cea mai buna alegere pentru tine.

Fiind un spatiu predispus umezelii, ventilatia este si ea foarte importanta. In functie de spatiul pe care il detii sunt mai multe variante pe care le ai la dispozitie, asa ca sfatul nostru este sa apelezi la un specialist. Nu trebuie sa uitam nici de lumina care, de asemenea, are un rol esential in crearea unei amenajari perfecte.

Related posts

De ce să lucrezi cu un designer de interior dacă vrei să-ți renovezi casa

Adina Meyers

Soluţii inteligente pentru delimitarea spaţiilor din grădină

Adina Meyers

Ce faci cu un hol lung si ingust?

Adina Meyers