Calatorii LifeStyle

Liniste intr-un peisaj baroc

O calatorie agitata in interes de serviciu se poate transforma intr-o aventura placuta, daca ai norocul sa treci pragul unei pensiuni-unicat. In ceea ce ne priveste, am avut sansa de a vizita un astfel de loc deosebit, in stil rococo, la Timisoara.

Imobilul prezentat in cele ce urmeaza se afla intr-un cartier rezidential din orasul banatean, in apropiere de Calea Martirilor – o artera urbana intens circulata. A fost construit in anul 2001, iar in 2010 a suportat o serie de lucrari de reamenajare pe care le-a coordonat Corina Saftescu, un cunoscut designer de interior.

Specialistul a plasat spatiul – in mod inedit – la confluenta a doua stiluri: rustic si rococo. Astfel, la ora actuala, constructia prezinta o arhitectura traditionala romaneasca, in timp ce interiorul fascineaza instant si durabil clientul datorita culorilor pastelate, romantice, formelor fluide, texturilor pretioase folosite pentru decorarea restaurantului si a camerelor (single si double).

Absolut fiecare detaliu din interior, de la accesoriile din toalete pana la picturile murale, te transpune in timp tocmai in perioada tarzie a barocului care-a insufletit mai ales Franta secolului al XVIII-lea.

Patul cu baldachin din camerele duble si candelabrul innodat in matasuri reprezinta alte doua imagini ce raman pe retina multa vreme dupa ce parasesti spatiul.

La fel de interesant amenajata este si terasa asezarii, unde intimitatea mesenilor se bucura de protectie atat la umbra foisoarelor, cat si la adapostul arbustilor verzi, plasati ca santinelele pe mijlocul platformei.

Cu tot aspectul sau idilic, pensiunea Valery I a gazduit de-a lungul timpului, si gazduieste si in prezent, o paleta larga de evenimente, de la nunti si botezuri pana la reuniuni corporate ceva mai sobre.

Localul este un spatiu potrivit si pentru cei care planuiesc sa organizeze o intrunire, dar nu au absolut nicio idee despre cum ar trebui sa se desfasoare aceasta, fiindca personalul ofera, in plus, clientilor servicii de consiliere.   

 

Text si Foto: Catalina Pavel

Articol preluat din Revista Casa Mea

 

Related posts

Rutina de îngrijire Sanosan – acasă, dar și în călătorii

Adina Meyers

Copiii și părinții aleargă împreună la a X-a ediție a Campionilor sănătății

Adina Meyers

KLUDI Romania: Recomandari pentru intretinerea bateriei sanitare

Adina Meyers