LifeStyle

Lentilele de contact – Soluția ideală pentru pasionații sporturilor de iarnă

Presiunea atmosferică, expunerea la razele UV reflectate de zăpadă și umiditatea aerului sunt principalii factori care afectează vederea în anotimpul rece.

Pentru sănătatea ochilor și pentru evitarea accidentelor pe pârtie, Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, recomandă măsuri de precauție pentru pasionații sporturilor de iarnă.

“Cei care pleacă la munte în timpul iernii își concentrează în principal atenția asupra activităților recreative, însă sănătatea oculară nu trebuie neglijată. Lentilele de contact pot face diferența în ceea ce privește calitatea timpului petrecut pe pârtie, asigurând o vedere periferică perfectă, acuitate vizuală stabilă și o imagine nedistorsionată comparativ cu ochelarii de vedere. Mai mult, cei care utilizează lentile de contact nu vor fi distrași de reflexiile solare, așadar riscul accidentelor este minimizat”, a declarat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

Având în vedere că zăpada reflectă până la 90% din razele UV ale soarelui, slăbind considerabil capacitatea sportivilor de a vedea pe pârtie, iar expunerea la aceste raze crește cu circa 4% pentru fiecare 300 de metri în plus altitudine, fanii sporturilor de iarnă au nevoie de o soluție care asigură o protecție optimă a vederii.

Lentilele de contact se așează foarte confortabil pe ochi comparativ cu ochelarii de vedere. Acestea se pot purta fără probleme pe sub ochelarii de protecție pe pârtiile de schi, dar și cu măști sau alături de alte echipamente sportive destinate protecției capului pe durata practicării sporturilor de iarnă.

Lentilele de contact asigură o imagine clară și amplă a împrejurimilor și nu se aburesc la intrarea într-o cameră cu temperaturi ridicate, așa cum se întâmplă deseori în cazul purtării ochelarilor de vedere. De asemenea, lentilele nu creează reflexii care distorsionează vederea și nu se sparg în cazul în care sportivii sunt loviți accidental în zona feței.

“Lentilele de contact asigură un confort sporit și mai multă siguranță în ceea ce privește sănătatea ochilor pe pârtie, indiferent de sportul de iarnă practicat. Le recomandăm pasionaților de ski, snowboarding și nu numai, să utilizeze lentile moi, cu protecție UV, în funcție de afecțiunea ochilor cu care se confruntă. Cei care suferă de miopie sau hipermetropie pot utiliza Biofinity CooperVision, lentile de contact sferice lunare din silicon-hidrogel ce reduc considerabil reflexiile solare care distrag ușor atenția și pot cauza diverse accidente pe pârtie”, a explicat Cristiana Chiriță.

Pasionații sporturilor de iarnă, dar și clienții care își doresc soluții pentru corectarea deficiențelor de vedere sau în scopuri cosmetice, pot găsi în magazinul online Lentiamo peste un milion de lentile de contact în stoc, cu sau fără dioptrii, cu durată de purtare zilnică, bilunară, trimestrială, sau cu purtare extinsă.

Despre Lentiamo

Lentiamo este unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, cu activitate operațională în 15 tări și peste un million de comenzi procesate la nivel global.

Compania a deservit primii clienți în 2008. Gama de produse Lentiamo include peste 1 milion de lentile de contact de la producători precum MAX VUE, Bausch& Lomb, Johnson& Johnson, Alcon sau Cooper Vision. 

Related posts

Tarta cu pere, cel mai bun dulce de Crăciun

Adina Meyers

Cum să alegeți cei mai buni peleți 

Adina Meyers

Peste 24 de ore Timisoara intra in festival!

Adina Meyers