Home

Iti renovezi locuinta? Iata ce adezivi si chituri trebuie sa folosesti!

Montarea placilor ceramice este unul dintre cei mai importanti pasi in amenajarea locuintei, cu ajutorul acestora putand crea ambientul dorit sau spori confortul din locuinta ta. Nu uita insa ca placarea trebuie realizata corespunzator pentru a evita problemele ulterioare precum spargerea dezlipirea sau inlocuirea prematura.

Pentru a realiza o lucrare corecta si durabila, specialistii Sika te sfatuiesc sa alegi un adeziv eficient, care sa asigure o lipire corespunzatoare si, de asemenea, un chit performant pentru acoperirea rosturilor. In acest sens, gama Sika Ceram raspunde tuturor exigentelor tale.

Astfel, Sika Ceram-105, un adeziv semi-flexibil pe baza de ciment, este recomandat pentru utilizarea pe suporturi fara variatii dimensionale, la pereti si pardoseli la interior sau exterior si chiar pe suprafete in contact permanent cu apa, fiind disponibil in varianta de culoare gri.

O alta solutie recomandata de specialistii Sika este Sika Ceram-205, un adeziv flexibil de inalta rezistenta, special pentru toate tipurile de placi ceramice cu dimensiuni mici si medii, cat si pentru piatra naturala sau placi termoizolante. Sika Ceram-205 se utilizeaza la interior si exterior, pe orizontala sau verticala. In plus, solutia recomandata de specialistii Sika este ideala si pentru placari peste gresia sau faianta deja existenta, dar si pentru lipirea pardoselilor incalzite.

Sika Ceram-205 poate fi folosit cu succes si in cazul amenajarii teraselor sau finisarii fatadelor. Produsul are o flexibilitate ridicata, avand avantajul de a nu aluneca atunci cand se aplica pe suprafete verticale. De asemenea, are un timp deschis extins si este rezistent la inghet.

In cazul in care alegi sa montezi placi ceramice de mari dimensiuni, specialistii Sika recomanda un alt produs performant – adezivul Sika Ceram-255 StarFlex. Acesta are o aplicabilitate si mai larga datorita agregatelor selectionate de siliciu si cuart si a aditivilor speciali pe care ii are in compozitie.

Sika Ceram-205 si Sika Ceram-255 StarFlex sunt disponibile in doua variante de culori – alb sau gri. Nuanta alba este recomandata pentru placarile cu produse translucide, cum este marmura alba subtire sau caramida din sticla.

Dincolo de adezivii alesi, pentru a te asigura ca lucrarea de placare va avea atat un aspect estetic deosebit, cat si o durabilitate mai mare, specialistii Sika iti recomanda si folosirea unor chituri profesionale de acoperire a rosturilor. Astfel, in functie de dimensiunea acestora poti opta pentru Sika Ceram CleanGrout – chit flexibil, pe baza de ciment care poate acoperi rosturi de la 1 la 8 mm grosime – sau pentru Sika Ceram SmallGrout, ideal pentru rosturile mai mici, cu o grosime de pana la 4 mm.

Mai mult, pentru a creste gradul de flexibilitate al chiturilor, poti opta si pentru Sika Ceram LatexGrout, un latex din cauciuc sintetic utilizat mai ales pentru aplicatiile supuse la solicitari intense (suprafete de mari dimensiuni sau cu trafic intens, piscine) sau pentru placarile pe lemn.

Mai multe detalii despre produsele din gama Sika Ceram, dar si despre alte produse Sika, poti gasi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

 

 

Related posts

Grădină în stil francez: reguli de amenajare

Adina Meyers

Arnica Montana, floarea de munte și remediul homeopatic numărul 1

Adina Meyers

Style up your place with a clean decorative scheme

Adina Meyers