Home

Incalzirea prin pardoseala – avantaje si dezavantaje

Incalzirea in pardoseala a inceput sa devina tot mai cautata de catre romani, datorita avantajelor pe care aceasta le ofera. Trebuie insa sa precizam chiar de la inceput faptul ca, pe langa avantaje, aceasta mai aduce la pachet si cateva dezavantaje, pe care e bine sa le cunoastem astfel incat sa fim siguri ca vom face cea mai buna alegere pentru noi, in deplina cunostinta de cauza. Despre acest subiect vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

Incalzirea in pardoseala este una dintre solutiile eficiente si inovatoare la care putem apela pentru a ne putea bucura de un confort termic sporit in locuinta noastra, incalzirea realizandu-se rapid si uniform (principalele motive pentru care tot mai multe persoane apeleaza la ea).

Nu vom intra in foarte multe detalii tehnice, iar asta pentru ca ele nu isi au rostul in cazul de fata. Vom preciza insa ca un astfel de sistem consta intr-o retea de conducte cu apa calda sau un covor de rezistente electrice montate pe sapa, ele fiind amplasate sub pardoseala, pe care o incalzeste, urmand ca aceasta sa realizeze mai departe schimbul de caldura cu restul incaperii.

Care sunt avantajele oferite de un astfel de sistem? In primul rand, dupa cum am precizt deja, incalzirea incaperii se va realiza rapid si uniform. In al doilea rand, vom avea de multe ori facturi mai mici, deoarece din moment ce caldura vine de jos in sus ne va fi mult mai usor sa incalzim camera fara a fi nevoiti sa setam o temperatura ridicata). Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca scade riscul de aparitie a mucegaiului si igrasiei, ne vom bucura de mai mult spatiu (din moment ce vor disparea caloriferele, iar intreaga instalatie este invizibila); inclusiv aspectul camerei va fi unul mai placut.

Intr-adevar, investitia initiala va fi una mult mai ridicata decat in cazul celorlalte sisteme de incalzire, dar daca ne raportam la avantajele pe care le ofera in comparatie cu acestea, vom ajunge la concluzia ca banii dati vor merita pe deplin. In plus, cu trecerea timpului, investitia va fi recuperata prin consumul energetic mai redus.

Dupa cum precizam chiar la inceputul acestui articol, incalzirea in pardoseala aduce la pachet si unele dezavantaje. Evident, un prim dezavantaj este reprezentat chiar de costul ridicat. Pe lista cu dezavantaje mai adaugam insa usoara limitare in ceea ce priveste amenajarea incaperii, in sensul ca va trebui sa stii chiar de la inceput unde va fi amplasata mobila, astfel incat sistemul de incalzire sa nu fie sub aceasta (procedand astfel se va pierde din eficienta). De asemenea, e recomandat ca obiectele de mobilier sa fie unele cu picioare, deoarece nu e bine ca acestea sa intre in contact direct cu pardoseala incalzita.

Trebuie mentionat si ca va trebui sa apelezi doar la un anumit tip de pardoseala, care sa fie dintr-un material ce se incalzeste usor si realizeaza rapid schimbul de caldura cu mediul inconjurator. Sa nu uitam nici de faptul ca vei renunta la folosirea covoarelor si a mochetelor.

Related posts

Country-chic wedding house

Adina Meyers

Vechea Gardă (THE OLD GUARD) cu Charlize Theron, lansare internațională pe Netflix – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Ce podea este potrivita pentru beciul casei tale?

Adina Meyers