LifeStyle

Igienă și curățenie în spitale și clinici medicale – Totul pentru sănătate!

Curățenia este cea bună metodă de decontaminare care poate fi utilizată în unitățile sanitare. Astfel, se îndepărtează microorganismele de pe suprafețe, obiecte sau piele, odată cu îndepărtarea prafului și substanțelor organice.

Utilizând metode și substanțe profesionale de curățare și igienizare a suprafețelor încăperilor, obiectelor și echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecții profesionale. Principalul avantaj al unei curățenii amănunțite este faptul că aceasta acționează asupra tuturor microorganismelor.

Deoarece unitățile sanitare sunt dintre cele mai diverse, iar cerințele de igienă sunt diferite, starea de curățenie a acestora trebuie să fie în concordanță cu cerințele spațiilor medicale. Spațiile și toate echipamentele cu care se lucrează în spitale trebuie sa fie perfect curățate și întreținute, pentru o bună desfășurare a activităților zilnice medicale. Curățenia este vitală și trebuie efectuată zilnic, cu produse profesionale și special concepute pentru a elimina bacteriile, precum detergenții profesionali pentru suprafețe SanitoMai mult decât atât, o dată pe lună trebuie să se efectueze o curățenie generală, utilizând produse de întreținere a curățeniei și produse dezinfectante, adecvate fiecărui tip de mediu care trebuie tratat. Cele mai bune produse ce pot fi folosite în curățeniile generale sunt: cărucioarele de curățenie, mopuri profesionale, produse din hârtie de unică folosință precum prosoape din hârtie, role medicale pentru paturi și role industriale, aspiratoare profesionale și alte mașini de curățare pentru suprafețe.

Pe lângă igienizarea spațiilor și a instrumentelor de lucru, personalul trebuie să se spele și să iși dezinfecteze mâinile după fiecare pacient cu care interacționează. Până la 80% din bolile infecțioase se transmit conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe maini, dezinfecția igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Pentru o eficiență crescută, este bine să se folosească dezinfectanți profesionali pentru mâini, care distrug până la 99% din bacterii.

O soluție foarte bună pentru spatiile medicale este reprezentată de covorașele profesionale dezinfectante. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, covorașele profesionale dezinfectante asigură o igienizare profesională a spațiilor și o curățenie de lungă durată. Covorașele de tip Sticky Mat au o eficiență de 99,9% atunci când sunt utilizate și aplicate corect și când straturile sunt curățate de uzură. Acestea au un sistem de eliminare a prafului și a impurităților certificat ISO.

La capitolul curățenie, extrem de important este ca personalul de serviciu să fie foarte atent la indicațiile de pe etichete, astfel încât să nu amestele produsele și să nu folosească același mop pe holuri și în secții. Aceștia trebuie să aibă ustensile diferite pentru fiecare spațiu. În plus, produsese de curățenie trebuie să fie ținute în camere care au aerisire naturală. Mai mult decât atât, cămările trebuie să aibă chiuvete și cuve pentru spălarea ustensilelor folosite și uscător pentru mănușile de menaj pe care le folosesc angajații.

Curățenia în interiorul spitalelor și clinicilor medicale este extrem de importantă, de aceea este esențial să se folosească echipamente de curățenie moderne și produse de curățenie profesionale, cu eficiență ridicată, special concepute pentru a fi manevrate cu ușurință și pentru a simplifica întregul proces.

Related posts

Iahturi pentru o vacanta de lux

Adina Meyers

Masca de protecţie poate fi folosită și împotriva alergiei la ambrozie

Adina Meyers

Două spectacole TNB participă la Festivalul Teatrelor Naţionale de la Cluj

Adina Meyers