Home

Idei pentru reciclarea creativa a anvelopelor uzate

Cu siguranta, ai prin garaj anvelope de masina sau bicicleta vechi, de care nu stiti cum sa scapati. Nu le aruncati, ci le puteti refolosi pentru a crea obiecte originale!

Daca ai sti ce potential ascund si cate forme interesante pot lua… Totul tine de imaginatia si creativitatea fiecaruia. Indiferent ca vor deveni pouff-uri cool, fotolii confortabile, masute practice, jadiniere pentru flori, leagane pentru cei mici sau decoratiuni inedite, aceste lucruri vor da interiorului sau exteriorului casei un look deosebit, vesel si mai ales… eco!

Citeste si: 18 idei creative de reciclare a cartilor

Altfel de fotolii vor fi o prezenta inedita in gradina si, pe deasupra, practice. Pentru realizarea lor ai nevoie de cauciucuri de dimensiuni obisnuite sau mari (pentru baza si spatar) si de anvelope de bicicleta (pentru brate). De asemenea, pentru a le asambla, iti trebuie o bormasina, suruburi si adeziv pentru lipit. Dupa ce ai obtinut produsul finit, preferabil ca in imaginea noastra, vopseste-le oricum doresti (fie in culoarea/culorile preferate, fie in acord cu locuinta si gradina).

Citeste si: Banca pentru gradina: 10 idei de realizare

O idee foarte usor de pus in practica este aceea de a transforma cauciucurile in jardiniere sau ghivece pentru flori si plante. Foloseste-le individual, in grupaje interesante, culcate, agatate de gard sau peretii casei, in functie de propria imaginatie. Iar pentru a fi mai atractive, vopseste-le in culori vesele si insufleteste-le cu tot felul de desene simpatice (buburuze, fluturi, buline, flori etc.).

Citeste si: Rafturi de depozitare din materiale reciclate

Un cauciuc vechi, nefunctional, sfori groase securizate, asa cum sunt cele pentru alpinism, carlige de siguranta si un copac cu ramuri groase – iata cat de simpla este „reteta” unui leagan pentru piciul tau.

Citeste si: Ce poti face cu un cadru vechi de pat

Related posts

DIY: Cum preparăm uleiul de lavandă acasă și la ce ajută

Adina Meyers

Secretele unui grătar reușit: echipamentul esențial – FOTO

Adina Meyers

Ghid în caz de furtună: Ce trebuie să facem să nu fim loviţi de fulger

Adina Meyers