Amenajari Exterioare

Idei pentru o zi relaxanta petrecuta alaturi de cei dragi in curte

Sezonul cald va incepe sa bata la usa curand, iar daca stam la casa si avem o curte la dispozitie este timpul sa incepem sa profitam la maxim de acest lucru. Ce poate fi mai placut decat sa ne petrecem timpul in aer liber, alaturi de familie si de prietenii nostri cei mai buni?

Modul in care ne petrecem timpul liber poate face diferenta atunci cand vine vorba de completa reincarcare a bateriilor. Asa ca haide sa ne relaxam mai mult si sa uitam de grijile de zi cu zi, macar de cateva ori pe saptamana. In acest articol iti vom oferi cateva idei pentru o zi relaxanta petrecuta alaturi de prieteni si familie in curte.

Un lucru atat de simplu, precum focul, poate sa faca adevarate minuni atunci cand vine vorba de crearea unei anumite atmosfere. Nici macar nu trebuie sa fie noapte pentru a aprinde focul – acesta va oferi caldura si liniste sufleteasca, iar inclusiv efectul vizual va fi unul foarte placut. Poti chiar sa inconjori focul de scaune clasice de gradina sau, de ce nu, chiar sezlonguri, si sa stai la povesti cu cei apropiati tie.

Poti „incalzi” si mai mult atmosfera prin amenajarea unei terase. Aici poti pune niste fotolii si chiar o canapea care sa sporeasca confortul, iar pe jos un covor. In acest fel vor avea si cei mici (in cazul in care vor fi prezenti si copiii) un loc in care sa se joace linistiti.

Iluminarea isi aduce si ea contributia la crearea unei atmosfere relaxante. Atunci cand soarele incepe sa dispara incet din peisaj, corpurile de iluminat isi vor intra in drepturi. Noi iti recomandam sa le alegi pe cele care sunt capabile sa ofere o lumina calda, relaxanta. Putem, de exemplu, pune mai multe becuri dintr-o parte in alta a curtii.

Nu trebuie sa lipseasca, evident, nici muzica de pe fundal. Aceasta are rolul nu doar de a spori relaxarea, ci si de a acoperi linistea atunci cand, inevitabil, aceasta se va instala. Nu o sa mai fii atat de deranjat de latratul unui caine sau de tipetele celor mici care se joaca. Desigur, nu uita sa iti respecti vecinii si sa nu dai muzica la un volum foarte tare, care sa ii deranjeze.

Jocurile sunt cele care vor oferi invitatilor ceva de facut, dar si care vor da drumul la conversatii dintre cele mai diverse intre cei care acum se cunosc pentru prima data. Alege asadar cu grija jocurile si asigura-te ca toti cei pe care i-ai invitat la tine acasa se simt in largul lor. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu ai foarte mult spatiu la dispozitie. Asta pentru ca sunt destul de multe jocuri care presupun, de exemplu, folosirea cartilor de joc. Trebuie doar sa fii putin inventiv si sa ai la indemana tot ceea ce ai nevoie.

Daca bugetul iti permite, poti chiar sa cumperi un proiector pe care sa il instalezi in curte. In acest fel va veti putea uita la filme in aer liber si stand, dupa cum am spus chiar la inceput, in jurul focului.

Related posts

Și holurile mici pot fi amenajate foarte șic

Adina Meyers

STIHL își crește gama de motocoase cu acumulator pentru profesioniști

Adina Meyers

Amenajeaza-ti un living in gradina

Adina Meyers