Home

Idei pentru depozitarea sticlelor de vin in bucataria ta

Cunoscatorii si colectionarii de vin stiu ca pentru a pastra calitatea vinului trebuie respectate cu strictete o serie de reguli referitoare la lumina, temperatura si umiditatea mediului in care sunt depozitate sticlele.

Depozitarea sticlelor de vin in bucatarie

Daca iti face placere sa te rasfeti cu un pahar de vin ocazional, afla ca nu trebuie sa tii cont cu strictete de toate aceste reguli, din moment ce urmeaza sa consumi vinul in cateva luni de la achizitionarea lui. Ce este totusi imporatnt este faptul ca se recomanda pastrarea sticlelor in pozitie orizontala pentru a nu-i afecta calitatea si pentru a economisi spatiu pentru depozitare.

Depozitarea sticlelor de vin in bucatarie / Foto: Pinterest


Mobilierul din bucatarie poate fi prevazut cu rafturi dedicate special depozitarii sticlelor de vin. Aceste rafturi pot fi pozitionate in functie de preferintele fiecaruia: sub forma de coloana verticala, integrate in partea superioara sau inferioara a mobilierului. Daca spatiul bucatariei iti permite prezenta unei insule, laterala acesteia poate fi prevazuta cu rafturi speciale depozitarii sticlelor de vin. Un corp de sine statator, independent de restul mobilei din bucatarie sau zona dining-ului, este eficient pentru pastrarea sticlelor de vin. Un alt loc potrivit pentru pastrarea sticlelor de vin sunt nisele in perete in care se monteaza rafturi. 

Depozitarea sticlelor de vin in bucatarie / Foto: Pinterest


Daca totusi doresti sa achizitionezi un frigider special pentru sticlele de vin, acesta poate fi asezat sub blatul mobilei din bucatarie, oferind licorii bahice conditiile optime necesare pastrarii si consumului acesteia. 

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747.666.473

Foto: Pinterest

Related posts

Cum sa-ti faci un breloc personalizat

Adina Meyers

Criterii de alegere a unui aparat de sudura de calitate

Adina Meyers

Pompa de căldură, cel mai bun sistem de climatizare a unei locuințe

Adina Meyers