LifeStyle

Idei pentru decorarea dormitorului ideal

Dormitorul este una dintre partile cele mai importante ale caminului. Nu este doar incaperea in care ne retragem la finalul unei zile, ci si spatiul intim, un sanctuar propriu si personal, in care trebuie sa ne putem simti cu adevarat noi insine.

In plus, alegerea elementelor care vor umple acest spatiu trebuie sa se faca in conformitate cu stilul personal, dar si nevoile fiecaruia, aici fiind vorba de dresing, tipul de pat (pat tapitat, cu sau fara lada, cu rama metalica sau de lemn, etc.) si salteaua aleasa, sau chiar si accesoriile alese. Toate acestea garanteaza un somn de calitate.

Patul –piesa centrala a dormitorului

Atunci cand alegeti tipul de pat pentru dormitor trebuie luate in considerare dimensiunile camerei, pentru a fi siguri ca acesta nu va ocupa intreaga incapere, lasand loc de miscare.

Patul trebuie armonizat cu restul elementelor pe care le alegeti pentru dormitor, iar ofertele pentru acest mobilier sunt atata de diversificate, incat veti gasi cu siguranta unul pe placul dumneavoastra. Principalele tipuri de pat, care vin cu diferite texturi si in diverse culori, pot fi:

– Pat tapitat – acesta nu se va demoda probabil niciodata, iar culorile neutre, de gri, bleu-marin sau alb pot fi combinate in orice stil mai indraznet, transformand incaperea intr-una ce imbie la relaxare si detasare de problemele zilnice;

– Pat cu tablie de lemn – pentru cei ce vor sa mearga pe stilul clasic, patul cu tablia din lemn este raspunsul. Acesta va aduce un aer natural, rustic aproape incaperii, iar nuantele naturale se vor potrivi aproape pentru orice culori alegeti pentrus restul camerei;

– Pat cu rama metalica – acestea sunt un pic mai pretentioase si se preteaza mai ales pentru camerele mari, din case; in general, spatiul mic al unui apartament nu va permite sa punem un astfel de pat, oricat ar fi de elegant si impunator, intr-o camera micuta.

 

Personalizati camera

Un camin trebuie sa o reflectare a propriei persoane, de aceea toate detaliile legate de stil, mobilier, nuante, linii, accesorii si decor vor fi alese in conformitate cu personalitatea celor care intrebuinteaza spatiul. Astfel, ambientul de acasa va fi atragator si relaxarea se va instala automat.

Pentru dormitoarele din apartamente mai ales, alegerea unor culori deschise, care sa faca incaperea sa para mai „aerisita” este cea mai buna varianta. Astfel, se va crea iluzia unui spatiu mai mare, mai primitor si chiar mai luminos.

In schimb, nuantele inchise alese pentru un pat tapitat, vor face un contrast frumos cu un tapet indraznet, in culori sau texturi mai tari. E vorba doar de echilibrarea tendintelor din dormitor. La fel de importanta e evitarea supraaglomerarii cu obiecte decorative.

O lampa vintage sau un borcanel in care lumineaza cateva beculete, ca cele de Craciun, pot schimba automat aspectul si atmosfera din dormitor. Daca in schimb doriti sa aduceti un aer mai fresh incaperii, puteti plasa cateva plante in ghiveci in jurul ei. O piesa important de armonizat este noptiera, care serveste unor scopuri foarte practice, si deci, va fi utilizata timp indelungat.

 

Atentie la tipul de saltea ales

Ultimele inovatii in materie de somn si calitatea lui au rezultat intr-o multitudine de tipuri de saltele, cu spuma de memorie, mai tari sau mai moi. Patul ideal, fie ca vorbim de un pat tapitat sau de unul cu rama de lemn trebuie completat cu o saltea de calitate, pe gustul celui care va folosi dormitorul. Calitatea somnului va conta mult pentru desfasurarea activitatilor de urmatorea zi!

 

Alege un pat tapitat care se face remarcat

Daca sunteti in cautarea unui pat pentru dormitor sau doriti sa va faceti o idee mai clara despre cum arata un pat tapitat spre deosebire de unul cu rama de lemn, puteti accesa Elvila.ro. In caz ca nu gasiti chiar patul ideal, echipa Elvila preia aici si proiecte personalizate la adresa: comenzi@elvila.ro.

Related posts

Casti wireless Philips de luat in calatorii

Adina Meyers

DACĂ NOI NE IUBIM, muzical adolescentin, pe muzica trupei Holograf

Adina Meyers

Descoperire: Persoanele asimptomatice care au COVID-19 NU transmit virusul

Adina Meyers