Practic

Idei pentru amenajari si decoratiuni

Amenajarea locuintei noastre reprezinta un pas important atunci cand vrem sa avem un camin calduros, la care sa ne intoarcem bucurosi dupa fiecare zi grea de munca. Desi recomandam sa se asculte de sfaturile oferite de designerii de interior (care sunt cei mai in masura sa ne ajute sa amenajam camerele exact asa cum trebuie), tot noi suntem cei care iti spunem sa incerci sa iti pui amprenta pe modul in care iti vei decora locuinta. De ce? Pentru ca e important sa ii oferi un plus de personalitate, precum si sa simti ca ti-ai adus aportul la rezultatul final.

Ce iti vom prezenta in randurile urmatoare? Iti vom oferi cateva sfaturi si idei de decorare a principalelor incaperi ale locuintei tale, iar ca bonus vom vorbi putin si despre corecta amenajare a unei gradini in care sa te poti relaxa exact asa cum se cuvine.

Deoarece primul contact il avem cu holul, vom incepe discutia noastra de astazi chiar cu el. Putem spune ca holul reprezinta o adevarata carte de vizita, asadar e bine sa il amenajam astfel incat sa fie cat mai primitor. In amenajarea sa o sa tii cont de ce tip de hol este vorba, iar asta pentru ca in cazul fiecaruia va trebui sa ai o abordare diferita. De exemplu, in cazul in care holul tau este unul lung si lat (ca la majoritatea apartamentelor de la noi) atunci o sa ai nevoie sa incluzi oglinzile in planul de decorare, iar asta pentru ca ele vor crea senzatia unei incaperi mai mari. Un alt tip de hol comun apartamentelor romanesti este cel lung si ingust – in cazul sau o sa incerci sa pastresi totul cat mai simplist cu putinta.

Din hol trecem in living. In amenajarea living-ului tu va trebui sa te intrebi care sunt rolurile pe care vrei sa le indeplineasca. Asta pentru ca unele persoane hotarasc sa ia masa in aceasta incapere, altele doar sa se distreze (vizionand filme la televizor sau jucandu-se pe consolele de jocuri), in timp ce altele combina cele doua activitati sau includ si altele. In functie de acest aspect, o sa fii nevoit sa creezi zone distincte, pe care le vei putea delimita cu anumite decoratiuni sau obiecte de mobilier care nu vor iesi foarte mult in evidenta.

Dormitorul este o alta incapere care merita din deplin atentia noastra. Acesta este locul in care ne vom petrece o parte importanta din timp, relaxandu-ne sau reincarcandu-ne bateriile pentru o noua zi. In cazul dormitorului este bine sa optezi pentru zugravirea peretilor in culori care sa fie relaxante, iar aici atentia ta se va indrepta in special catre nuantele neutre, care sunt cele mai potrivite pentru un dormitor.

Daca te numeri printre persoanele care sunt norocoase si au o casa la tara, care dispune de o gradina, atunci e bine sa iti indrepti atentia si catre aceasta atunci cand vine vorba de amenajare. Aici cel mai bine este sa optezi pentru un anumit stil si sa te tii de el. Cum il alegi? In functie de care sunt preferintele tale. Vei avea de ales dintre urmatoarele stiluri: modern, rustic, vintage, feng shui, japonez, francez sau englezesc. Indiferent de alegerea pe care o vei lua, documenteaza-te bine asupra fiecarui stil in parte.

Related posts

Care sunt echipamentele HoReCa ideale pentru cafeneaua dumneavoastră?

Adina Meyers

Cozonacul lui Scărlătescu – desertul perfect pentru Crăciun!

Adina Meyers

Tendințe. Ce preferă românii când își amenajează locuința: tonuri pastelate, tapet cu efecte 3D și placări speciale

Adina Meyers