Daca stai la casa si ai o curte destul de mare, atunci putem spune ca te numeri printre cei norocosi. De ce credem asta? Pentru ca o amenajare corespunzatoare a sa inseamna o adevarata oaza de relaxare, care te va ajute sa iti reincarcarci bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca.

Pentru unele persoane amenajarea curtii poate reprezenta o operatiune cat se poate de usoara. De cealalta parte insa… majoritatea nu au idee de unde sa inceapa. Secretul sta in alegerea unui anumit stil care sa se plieze perfect pe nevoile si preferintele noastre, dupa care sa ne tinem de el. Curtea e bine sa aiba in primul rand un rol functional, sa ne ofere un numar cat mai mare de posibilitati de petrecere a timpului liber, dar nu numai. In cazul in care te numeri si tu printre cei care nu stiu exact la ce sa se uite inainte de a incepe amenajarea sau reamenajarea curtii o sa incercam sa iti oferim noi cateva sfaturi de baza si idei care sa te ajute sa profiti la maxim de ea.

O idee practica si la care apeleaza foarte multi romani este amenajarea unei terase. Terasa poate avea foarte multe intrebuintari, cele mai comune fiind luarea mesei alaturi de familie si / sau prieteni, statul la povesti ori chiar amenajarea in aceasta zona a unei gradini de vara. Dupa cum se poate observa, terasa poate fi vazuta ca fiind un spatiu multifunctional, avand un numar destul de mare de intrebuintari.

Terasa pe care o vei amenaja poate fi una acoperita sau descoperita, in functie de cat de practica vrei ca tu sa fie aceasta. Unii prefera o terasa descoperita, care sa fie insa ferita de razele puternice ale soarelui, lucru posibil daca avem copaci in curte, sub care sa amenajam o astfel de zona. Alte persoane insa opteaza pentru o terasa acoperita, iar asta pentru ca se pot folosi de ea inclusiv in zilele ploioase. In plus, in cel din urma caz, este mult mai usor sa amenajam un fel de bucatarie in aer liber, deoarece nu trebuie sa ne facem foarte multe griji legate de stricarea aparatelor datorita vremii neprielnice. Drumul spre terasa poate fi flancat de straturi de flori, astfel incat sa „ghidam” vizitatorul spre aceasta.

O alta idee foarte buna pentru curtea din fata casei consta in amenajarea unei „oaze” de verdeata, in care sa ne putem relaxa ca si cum am fi in sanul naturii. Spatiile pline de verdeata sunt cele care vor contribui foarte mult in obtinerea unui peisaj vibrant, care sa ne incante privirile. In cazul in care ne dorim sa avem o curte care sa ne ofere un anumit nivel de intimitate, atunci putem apela la plante perene sau la arbusti mai inalti.

Daca ne place sa ne uitam la filme si seriale, atunci de ce sa nu amenajam chiar o mica zona pentru entertainment? Pana la urma ai nevoie doar de niste scaune / fotolii / canapele confortabile, alaturi de un proiector si un cearsaf pe care sa pui proiectiile. Bugetul nu trebuie sa fie neaparat unul foarte ridicat.

Related posts

Gradini pentru divertisment

Adina Meyers

Motocoasa – foarte utila daca stai la casa

Adina Meyers

Livingul din mijlocul naturii

Adina Meyers