Amenajare dormitor Practic

Idei interesante pentru amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului poate să îți dea serioase bătăi de cap atunci când nu prea știi ce trebuie să faci. Desigur, poți să ții cont de preferințele tale, dar fără o bază de la care să pornești riști ca rezultatul final să fie unul deloc plăcut. La ce ne referim atunci când spunem „bază”? La alegerea unui stil anume de care să ții cont până la finalul aranjării camerei.

Sunt foarte multe stiluri spre care noi ne putem îndrepta atenția, însă în articolul de astăzi o să vorbim doar despre cinci dintre ele, și anume: feng shui, modern, minimalist, rustic și scandinav. Fiecare stil în parte are câteva particularități de care trebuie să ținem cont. De asemenea, unele stiluri se pot combina cu ușurință, însă e bine să ne asigurăm că nu vom aglomera foarte mult încăperea.

Stilul feng shui de amenajare a dormitorului este primul despre care vom discuta astăzi. Acest stil este unul care ne va permite să ne reîncărcăm rapid bateriile după o zi obositoare la locul de muncă și să ne relaxăm exact așa cum trebuie. Ce trebuie să avem în vedere? Să alegem un pat cât se poate de confortabil, precum și să ne abținem de la a depozita diferite lucruri sub pat (se crede că acest lucru nu va permite energiilor să circule). În fața patului asigură-te că nu există o oglindă (de preferat în tot dormitorul să nu se găsească niciuna), zugrăvește pereții în niște tonuri calde și evită amplasarea patului lânga geam.

Amenajarea unui dormitor modern poate reprezenta una dintre cele mai simple soluții la care să apelăm. De ce? Pentru că vorbim de un stil care cuprinde elemente de decor în tonuri de gri și moderne, iar cuvântul de ordine trebuie să fie simplitatea.

Simplitatea reprezintă și baza unui dormitor minimalist care nu trebuie să fie deloc încărcat în elemente de decor, ci totul trebuie să fie lăsat cât mai simplu cu putință. Acest stil, putem spune, merge mână în mână cu cel modern, iar el este cel mai potrivit în cazul dormitoarelor de mici dimensiuni deoarece creează impresia de spațiu.

Amenajările în stil rustic sunt ideale atunci când vine vorba de o casă de vacanță, dar la fel de bine putem opta pentru ele și în ceea ce privește apartamentele sau casele în care ne ducem traiul zi de zi. Asta pentru că oferă senzația de liniște și sunt cât se poate de elegante. Partea bună este că stilul acesta poate fi foarte ușor combinat cu oricare alt stil despre care am discutat până acum. De exemplu, o alegere foarte comună este reprezentată de amenajarea unui dormitor contemporan, modern cu mici accente rustice.

Ultimul, dar nu cel din urmă stil despre care vom discuta astăzi este cel scandinav. Am observat ca în ultima perioada tot mai multe persoane au început să își îndrepte atenția către acesta, iar motivul este unul cât se poate de simplu: oferă senzația de spațiu mărit, este „curat” și cât se poate de elegant. Practic totul este despre simplitate, funcționalitate și eleganță.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum să aranjezi mobilierul într-un open-space – idei si soluții practice

Adina Meyers

Cum influențează SEO vânzările firmelor de design interior

Adina Meyers

Ce culori sa alegi pentru dormitor, in functie de personalitatea ta?

Adina Meyers