Usa unei camere prezinta o mare importanta, iar asta pentru ca ea ne ofera, nu de putine ori, o prima impresie destul de clara despre ceea ce se afla dincolo de ea. Asadar este bine sa nu alegem pripit, mai ales ca o usa de interior nu o schimbi toata ziua. Ce iti recomandam noi? Sa tii cont de mai multe lucruri inainte de a spune „da, asta e usa pe care eu o vreu”. E bine sa te asiguri ca noile tale usi de interior vor fi in ton cu stilul in care este decorata locuinta ta.

Atunci cand vine vorba de amenajarea unei case, trebuie sa te gandesti in primul rand la care vor fi usile pentru care tu vei opta. Asta pentru ca dimensiunile lor, culorile si modelul ales vor face diferenta la aspectul general. Ele pot schimba total stilul locuintei tale sau il pot chiar strica.

Care este primul lucru la care te gandesti atunci cand trebuie sa alegi noi usi de interior? Asa-i: ce culoare trebuie sa aiba? Este o dilema a multor persoane, dar lucrurile stau destul de simplu la acest capitol. De ce? Pentru ca vom alege in functie de care sunt nuantele care predomina in locuinta noastra. De cele mai multe ori nu poti gresi daca atentia ti-o vei indrepta catre o usa in nuante mai inchise, care sa imite lemnul, dar si nuantele de gri, minimaliste pot fi o alegere foarte buna, mai ales ca ofera eleganta incaperii. Daca ai drept scop marirea vizuala a incaperii, atunci nu ezita sa iti indrepti atentia catre usile deschise la culoare.

Daca iti place sa iti amenajezi locuinta intr-un stil modern, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre niste usi simple, in cazul carora predomina albul si au un finisaj lucios. La fel de bine merge aici si o usa de culoarea nucului. In mod normal o usa trebuie sa se asorteze cu parchetul, dar desigur exista si exceptii, iar in cazul unora rezultatele pot fi chiar unele senzationale. Pe langa parchet la fel de mult conteaza si asortarea cu mobilierul. Practic totul trebuie sa se potriveasca, astfel incat aspectul vizual sa fie unul „wow”.

In cazul in care stai intr-un apartament micut, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre usile din sticla sau cele cu insertii de sticla. Acestea vor lasa impresia de spatiu mai mare decat este in mod normal, mai ales ca va permite luminii sa patrunda mult mai usor in incapere.

Acestea nu sunt insa toate aspectele de care noi trebuie sa tinem cont. Nu trebuie sa uitam nici de izolarea fonica si termica. Asadar, este bine sa te asiguri ca usile pentru care optezi sunt capabile sa tina caldura in interiorul incaperii, lucru ideal in timpul sezonului rece, atunci cand fiecare grad conteaza. Daca in apartament / casa locuiesc mai multe persoane, atunci este necesar sa te asiguri si de faptul ca usile sunt unele capabile sa izoleze cat mai bine din punct de vedere fonic.

Related posts

LET’S TWIST AGAIN

Adina Meyers

Daune majore produse de zapada

Adina Meyers

Hei Siri, deschide ferestrele de mansardă!

Adina Meyers