Folosirea albului in decorarea apartamentului poate reprezenta o optiune mai mult decat buna, mai ales atunci cand acesta este unul de dimensiuni mai mici. Sunt foarte multe motive pentru care spunem acest lucru. Din pacate insa numarul celor care pastreaza distanta fata de aceasta idee este destul de mare. Motivul? Ei spun ca se murdareste foarte usor. Da, asa este, dar daca apelam la materiale de calitate in amenajarea camerelor, atunci si curatarea peretilo se va face foarte usor.

Modul in care folosim culorile in amenajarea caminului nostru poate face diferenta atunci cand vine vorba de cum ne vom simti. Alegerea unei culori foarte inchise poate pune probleme atunci cand camerele sunt mici, iar asta pentru ca le pot face sa para si mai mici. Acesta este principalul motiv pentru care multi designeri recomanda alegerea albului (sau macar a unor culori deschise). Albul ofera senzatia de spatiu, face camera sa para mult mai mare decat este ea in mod normal. In plus, reflecta mult mai bine lumina, asadar tu o sa ai un apartament luminos, lucru care de asemenea contribuie la oferirea senzatiei de incaperi de mari dimensiuni si bine aerisite.

In partea de nord a continentului european foarte multe familii opteaza pentru albul imaculat in amenajarea apartamentelor, iar rezultatul final nu de putine ori este unul pur si simplu WOW. La fel poti face si tu, dar daca nu esti un mare fan al acestei modalitati de decorare a apartamentului, atunci opteaza pentru o combinatie intre alb si negru. Asta este una dintre solutiile viabile pentru apartamentele mici, dar in care vrem sa ne simtim bine. In plus, acest mod de amenajare va oferi un plus de personalitate si eleganta locuintei tale.

Combinarea albului cu negru te va ajuta sa obtii un apartament care sa fie foarte primitor si sa para spatios, chiar daca vorbim de o garsoniera. Pentru a putea profita la maxim de pe urma sa poti chiar sa imparti apartamentl in mai multe zone de interes, de exemplu o zona sa fie dedicata lucrului (mai ales daca o buna parte din munca ta o faci acasa), iar una sa fie dedicata relaxarii.

Atunci cand toti peretii apartamentului tau sunt albi iti este mult mai usor si sa pui accent pe o anumita culoare. Acest lucru iti va permite sa ii dai frau liber imaginatiei si sa te joci cu diferitele nuante de culori, cu ajutorul tablourilor, pernelor decorative sau vaselor. Albul merge de minute in combinatie cu obiectele de mobilier in culori neutre. De altfel, acesta este principalul sfat pe care un designer de interior ti-l va da. Sunt atat de multe exemple in revistele de profil incat este imposibil sa nu iti gasesti sursa de inspiratie. Trebuie doar sa ai putina vointa si putin timp liber.

Dupa cum am spus si mai sus, nu trebuie sa te sperie deloc folosirea albului in amenajarea apartamentului tau, chiar daca, probabil, stilul tau de viata il va face mai greu de intretinut.

Related posts

Motivele traditionale, „vedete” in amenajarile actuale

Adina Meyers

Sclipiri de poveste pentru Craciun

Adina Meyers

„Trucuri” Feng Shui care aduc armonie în casă

Adina Meyers