Amenajari Interioare

Idei de amenajare pentru a vă face dormitorul relaxant

Dormitorul nu este cel mai spațios loc al casei, dar cu siguranță este cel mai important pentru sufletul nostru. În această cameră ne odihnim și petrecem timp alături de sufletul pereche. Pentru cei care doresc o schimbare în această cameră, prezentăm o serie de idei de amenajare pentru a avea un dormitor relaxant. 

Culori minunate pentru un dormitor confortabil

În dormitor nu trebuie să ai multe lucruri, un design minimalist ar fi ideal, mai ales că aici spațiul este destul de limitat, comparativ cu cel din camera de zi. Indiferent de schema de culori (pastelate sau puternice) pe care ai ales-o pentru dormitor, un lucru e clar – mobilierul nu trebuie să aibă aceeași culoare cu parchetul și pereții.

Sfaturi utile pentru o atmosferă relaxantă în dormitor:

– Dacă optezi pentru contraste puternice nu este o idee bună pentru că acestea vor face camera să pară mai mică.

– Pentru a mări vizual camera trebuie să alegi culorile luminoase și nicidecum întunecate.

– O greșeală pe care o fac oamenii este să amestece culorile calde și reci, ceea ce poate avea un rezultat nedorit – va crea o stare de neliniște și stres.

– Culoarea mai deschisă a tavanului comparativ cu cea a pereților are un efect de mărire a spațiului în dormitor.

– Cele mai potrivite culori calde pentru camera de somn sunt: roz, galben, portocaliu, bej, crem, verde deschis.

Patul este cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor

Patul trebuie să fie plasat în dormitor astfel încât atunci când stai în el, să se poată vedea întreaga cameră. Din pat trebuie să se vadă și ușa de la cameră deoarece acest lucru oferă o stare de calm, siguranță și pace. Patul trebuie să fie cât mai departe de ușă, acest lucru va crea o senzație bună, că deții controlul în cameră.

Patul trebuie să fie destul de mare, să aibă o saltea confortabilă și un design plăcut pentru dormitor. Când stai în pat trebuie să ai capul lângă un perete, iar ușa să fie în direcția opusă. Asta nu înseamnă ca patul să fie lipit de perete, chiar nu este indicat acest lucru pentru a nu crea o stare de stres. Foarte important este și spătarul patului, trebuie să fie solid pentru că generează o stare de siguranță și încredere. Dacă acesta este realizat însă din bare de lemn te poate face să te simți rău, ai putea avea senzația că ești în captivitate sau prizonierat.

Ușa de la intrare nu trebuie să facă niciun zgomot, să nu aibă obstacole în calea ei, este necesar să se deschidă cu ușurință pentru a nu crea o stare de neliniște. Dacă aceasta nu se află într-o stare perfectă este bine să fie reparată sau schimbată cu alta nouă. Potrivit specialiștilor în Feng Shui, ușa care face zgomot (sau care se ciocnește de lucruri) poate avea un efect negativ asupra relației de cuplu, poate duce la stări conflictuale.

Cu sau fără covor în dormitor?

Indiferent dacă folosești sau nu covor în dormitor, important este ca podeaua să fie din parchet laminat. Podeaua trebuie să fie de calitate (de aceea se alege parchetul laminat) pentru că schimbă total aspectul camerei. În plus față de preferințele stilistice, modul cum se montează parchetul și alegerea accesoriilor – pragurile, folia, plinta – contează foarte mult în conturarea rezultatului final așteptat.

Dacă ar fi vorba despre alte zone ale casei, mai active, am putea spune că folosirea covoarelor mai mult încurcă. În dormitor însă, un covor este util, pentru că în această cameră trebuie să fie liniște și o atmosferă plăcută. Covorul se poate plasa în fața patului și să fie astfel ales încât să creeze un cadru echilibrat din punct de vedere vizual. Dacă este destul de mare, el poate oferi o senzație de confort și căldură la picioare. 

Alte idei pentru o atmosferă relaxantă în dormitor

Iluminatul joacă un rol important în această cameră, în designul de interior. Este bine ca lumina să fie destul de bună și strălucitoare, dar nicidecum să devină supărătoare pentru ochi. De asemenea, lumina naturală este crucială, ea influențează starea de dispoziție a oricărei persoane. 

Introducerea unei oglinzi în dormitor poate fi o idee bună. Aceasta nu trebuie să fie oricum, este important să fie rotundă pentru că se spune că poate oferi armonie în relația de cuplu. Energia oglinzii rotunde poate crește energia relației, ceea ce este important.

Fiecare piesă de mobilier din dormitor are o funcție decorativă importantă, dar în același timp trebuie să fie și utilă, de exemplu pentru depozitarea unor lucruri. Când alegi mobilierul trebuie să ții cont de design mai ales că se știe că dormitorul are propriul caracter, unul special.

Pernele sunt elemente de decor interesante, pot crea o atmosferă veselă în această cameră.

Desigur, florile naturale sunt binevenite! Acestea au un efect deosebit asupra stării interioare, mai ales dacă sunt parfumate. Adu în dormitor o vază cu flori și astfel vei aduce cu siguranță un suflu nou relației tale de cuplu! Despre flori se spune că aduc noroc în viață. Dacă îți place să ai flori în dormitor, nu uita că acestea trebuie să fie întotdeauna proaspete. Florile ofilite sau uscate au un impact negativ asupra camerei și asupra persoanelor care locuiesc în casă.

Dormitorul este camera asociată cu relația de cuplu, de aceea trebuie să faci totul pentru ca în acest spațiu să te simți confortabil și relaxat.

Related posts

Trucuri pentru a mări vizual o cameră îngustă

Adina Meyers

Lucrezi de acasă? Iată 3 sfaturi pentru amenajarea biroului

Adina Meyers

Ladă frigorifică sau congelator vertical? De ce una și nu alta? Avantaje și dezavantaje

Adina Meyers