Amenajare dormitor Practic

Idei de amenajare a unui dormitor pentru un copil adolescent

Pentru un copil aflat la varsta adolescentei, camera sa este unul dintre putinele locuri in care acesta isi poate exprima in voie personalitatea, fara a fi ingredit sub o forma sau alta. Este asadar bine sa il lasam sa isi impuna propriul stil in amenajarea dormitorului sau, insa sa ii intindem si o mana de ajutor atunci cand este cazul si sa ii oferim sfaturi care sa il ajute sa obtina rezultatul pe care si-l doreste.

Adolescentii din ziua de azi sunt mult mai „priceputi” in ceea ce priveste designul si amenajarile interioare, fiind de cele mai multe ori la curent cu ultimele trenduri. Insa, aflandu-se la granita dintre copilarie si maturitate inca, sunt sanse sa aiba momente de confuzie, in care sa nu stie exact ce vor.

Pentru un adolescent camera sa este privita ca un mic apartament, un spatiu doar al lui, in care el este „seful” si isi poate petrece timpul in liniste, bucurandu-se de confort. Indiferent de dimensiunile incaperii, aceasta trebuie sa joace mai multe roluri, asadar sa fie functionala. In camera sa va dormi, isi va face temele, se va juca la calculator, isi va petrece timpul cu prietenii, iar exemeplele pot continua. Pe scurt, tot ce se afla intre cei patru pereti vor reflecta personalitatea sa.

Atunci cand incepem amenajarea unui dormitor care dorim sa fie potrivit pentru adolescentul nostru va trebui sa pornim de la premisa ca acesta nu este doar un spatiu pentru dormit, ci va avea mult mai multe roluri. In aceasta perioada adolescentii isi exploreaza personalitatea si incearca sa isi descopere independenta, iar asta inseamna ca trebuie sa aiba un spatiu doar al lor. Nu e bine sa le impunem noi cum sa isi amenajeze incaperea, ci ceea ce putem noi face este sa ii ajutam sa isi amenajeze camera exact asa cum isi doresc ei.

Adultii prefera un spatiu calm si relaxant, insa nu este cazul adolescentilor. Acestia adora culorile vibrante, vii, care sa le ofere energie, sa le puna sangele in miscare. Asadar uita care sunt preferintele tale si opteaza pentru ceva care este pe gustul copilului tau. Pe langa culorile vibrante este bine sa ii asiguri si o iluminare adecvata, atat naturala, cat si artificiala. Acest lucru ii va ajuta pe adolescenti mai ales atunci cand invata sau isi fac temele.

Spatiile de depozitare sunt de asemenea foarte importante in camera unui adolescent. Acesta are foarte multe lucruri la care nu poate renunta, asadar trebuie sa aiba un loc unde sa le depoziteze pe toate. In caz contrar, dezordinea va fi cuvantul de ordine aici. Nu este foarte greu sa integrezi multe spatii de depozitare, mai ales daca stai foarte bine la capitolul imaginatie. Te poti folosi din plin de spatiul pe care il ai la dispozitie pe verticala, amplasand mai multe rafturi. Daca ii place sa citeasca acele rafturi pot fi folosite pentru a amenaja o biblioteca cu cartile sale preferate. Spatiul de sub pat poate fi si el folosit ca loc de depozitare.

Related posts

Decor natural in stil minimalist

Adina Meyers

Secretul unei bucatarii rafinate: blatul din granit natural

Adina Meyers

Scarile si rolul lor in depozitarea diverselor lucruri

Adina Meyers