Amenajare living Practic

Idei de amenajare a livingului din locuinta ta

Cel mai probabil in momentul in care prietenii si rudele tale au trecut de usa de la intrare prima incapere in care au acces este livingul. Din moment ce prima impresie este si cea care conteaza, amenajarea unui living care sa atraga privirile este de preferat, asadar e bine ca atentia noastra sa se indrepte destul de mult catre acesta chiar de la inceputul planurilor de renovare a locuintei.

Desigur, sufrageria nu este acolo doar pentru a impresiona, ci are inclusiv un important rol functional. Ea reprezinta spatiul comun pentru intreaga familie, locul in care ne petrecem o buna parte din timpul liber. Aici ne uitam la cele mai noi filme si seriale, ascultam muzica, citim o carte buna si socializam. Este un spatiu multifunctional, cu numeroase intrebuintari. Designul pe care il are sufrageria poate da tonul atmosferei predominante din intreaga locuinta, deci cu atat mai mult trebuie sa te gandesti bine la modul in care o amenajezi.

Din moment ce vom petrece o buna parte din timpul liber in aceasta incapere, nivelul de confort trebuie sa fie unul cat mai inalt, atat din punct de vedere fizic, cat si vizual. Nu recomandam sa faci compromisuri intre confort si design, deoarece ambele au un rol important si bine determinat. In continuare vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi de baza care sa te ajute sa iti amenajezi sufrageria astfel incat sa se plieze cat mai bine pe stilul tau de viata.

Primul lucru pe care te sfatuim sa il ai in vedere este durabilitatea. Incaperea este una care va fi intens circulata si folosita, iar asta va accelera procesul de degradare. Daca nu esti genul de persoana careia sa ii surada ideea de a renova anual acest spatiu, atunci merita sa investesti putin mai mult timp, precum si bani, pentru ca amenajarea sa fie una de calitate si sa reziste cu brio trecerii anilor. O sa ai in vedere asta inclusiv in ceea ce priveste alegerea cromaticii, culorile fiind de preferat sa fie unele care nu se vor demoda foarte multi ani de acum in colo.

Daca intr-adevar iei in serios amenajarea unei sufragerii perfecte pentru tine, atunci afla ca poti aduce inclusiv modificari ale structurii, care pot consta in schimbarea usilor si geamurilor sau chiar in demolarea unui perete astfel incat sa largim si mai mult spatiul ori sa facem o legatura directa intre sufragerie si bucatarie.

Crearea unui punct de reper este o alta modalitate de a aduce un suflu nou sufrageriei noastre. Aici avem la dispozitie destul de multe elemente pe care sa le integram si cu care sa cream o zona centrala. Includem aici elementele de decoratiune florala, o cromatica diferita pentru o anumita zona (care insa se se completeze cu cea principala), tablouri, anumite obiecte de mobilier amplasate „intr-un mod strategic”, iar exemplele pot continua. La acest capitol, practic, imaginatia este singura limita pe care noi o putem avea. Desigur, nu e bine sa aglomeram incaperea, ci sa pastram totul la un nivel cat mai minimalist.

Related posts

Cum ne putem reconfigura apartamentul?

Adina Meyers

Accesorii in bucatarie pentru ca servirea si gatitul sa devina placere

Adina Meyers

Scarile si rolul lor in depozitarea diverselor lucruri

Adina Meyers