Amenajare living Practic

Greseli de evitat atunci cand iti redecorezi sufrageria

Sufrageria reprezinta fara nici o urma de indoiala una dintre cele mai folosite incaperi ale unei locuinte, asadar trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a o amenaja astfel incat sa ne satisfaca toate cerintele, atat din punct de vedere al aspectului, cat si din punct de vedere functional. Din pacate, foarte multe persoane fac anumite greseli atunci cand vine vorba de decorarea / redecorarea sufrageriei. Vom vorbi pe larg despre cele mai comune greseli in cadrul acestui articol.

Primele greseli in decorarea unei sufragerii pot fi observate chiar de la inceput aruncand o privire spre geam. Asta pentru ca se opteaza pentru niste perdele si draperii care nu se potrivesc deloc cu rolul pe care il are sufrageria, dar si pentru ca in majoritatea cazurilor sunt montate in mod incorect. Asadar, incearca sa eviti sa apelezi la draperiile groase si grele. De ce? Pentru ca ele micsoreaza spatiul si ofera o senzatie de greutate, de aglomerare.

Incearca de asemenea sa montezi perdelele cat mai sus cu putinta. Mai exact, intre tavan si acestea sa existe un spatiu de doar 5 centimetri, iar in partea de jos doar 2 centimetri. Procedand astfel o sa lasi impresia ca incaperea este una mult mai mare in intaltime decat in realitate. Asigura-te de asemenea ca draperiile se suprapun peste ramele verticale ale ferestrei, asta in special atunci cand sufrageria este una mica. In acest fel o sa lasi impresia ca geamurile sunt mult mai mari decat in mod normal, lucru valabil si in ceea ce priveste aceasta incapere.

Daca iubesti tablourile si vrei sa le incluzi in schema de redecorare, atunci ai grija sa nu le pui prea sus, aceasta fiind o greseala frecventa. Cea mai potrivita inaltime este undeva in jurul a 170 de centimetri masurati de la pardoseala in sus. De ce aceasta inaltime? Pentru ca in acest fel tablourile se vor afla chiar la nivelul ochilor nostri. Tot aici merita sa precizam ca nu e recomandat sa incarci peretii cu foarte multe tablouri si fotografii ori ale elemente de decor.

Daca tot vorbim de exces, acest lucru este valabil si in ceea ce priveste obiectele de mobilier si accesoriile decorative. Incearca sa adopti un stil minimalist, deoarece in acest fel o sa ai la dispozitie un spatiu respirabil, fara a exista senzatia de sufocare. Chiar si pernutele decorative, desi sunt recomandate in decorarea unei incaperi, pentru plusul de personalitate pe care il ofera, e bine sa nu exagerezi cu ele. Importante sunt si culorile pe care le au obiectele de mobilier. Aici cel mai bine este sa iti indrepti atentia spre culorile neutre, mai deschise, pentru a crea impresia de spatiu.

Chiar si lipsa covorului poate reprezenta un lucru care sa „strice” aspectul unei sufragerii. Covorul iti ofera senzatia de caldura si de camin primitor. Chiar daca nu o sa alegi unul care sa acopere intreaga podea, un covor de dimensiuni mici spre medii, care sa fie amplasat in centrul incaperii, este mai mult decat recomandat.

Related posts

Cum să construiești un pat supraetajat

Adina Meyers

Lasă microbii și problemele la ușă cu tăvițele din oțel inoxidabil pentru dezinfectarea încălțămintei

Adina Meyers

15 moduri in care sa iti aranjezi produsele de infrumusetare

Adina Meyers