Din pacate, majoritatea apartamentelor nu dispun de bai foarte generoase din punct de vedere al spatiului. Asadar, trebuie sa fim foarte atenti, sa nu facem nicio greseala atunci cand le amenajam pentru a nu crea senzatia de suprafete si mai mici decat in realitate. Exista cativa pasi pe care ii putem urma pentru a ne bucura de niste rezultate senzationale.

O planificare gresita cu siguranta nu este de dorit atunci cand vine vorba de configurarea spatiului disponibil. Partea buna este, cel putin in ceea ce priveste apartamentele, ca acestea deja au prestabilite corect obiectele sanitare. Nu este insa valabil de fiecare data acest lucru, existand asadar si exceptii. In cazul exceptiilor noi iti recomandam sa tii cont de amplasarea obiectele sanitare in raport cu usa si fereastra sau in raport cu forma si suprafata incaperii. De exemplu, asigura-te ca vasul de toaleta nu este amplasat astfel incat sa fie primul lucru care iti iese in cale. In ceea ce priveste cada, este de preferat ca aceasta sa fie montata astfel incat intregul gol dintre cei doi pereti paraleli sa fie ocupat.

Evitarea decorului sumbru este de asemenea de preferat. In schimb, indreapta-ti atentia catre finisaje luminoase si culori deschise, placute privirii. Te sfatuim sa eviti inclusiv gresia si faianta marmorata ori cea alba lucioasa – cu siguranta nu vrei ca baia ta sa aiba un aspect kitschos.

Lumina joaca si ea un rol foarte important, nu doar in cazul baii, ci la modul general. Faptul ca ai o baie mica nu reprezinta nicio scuza sa neglijezi acest aspect. Stiai ca daca incapere este foarte luminoasa aceasta va oferi senzatia de spatiu? Acest lucru este cu atat mai important in cazul unei bai de mici dimensiuni, deoarece daca lumina este suficienta va crea iluzia unui spatiu mai mare.

Un alt lucru trecut cu vederea de foarte multi in procesul de amenajare este ventilatia. O ventilatie corecta este absolut necesara in cazul baii, deoarece ea va ajuta la reglarea nivelului de umiditate din aer. In acest fel nu doar ca te vei bucura de un confort mai mare, dar vor scadea foarte mult si sansele de aparitie a igrasiei si / sau a mucegaiului.

Related posts

Decor mediteraneean intr-o casa de la malul marii

Adina Meyers

O vila ultramoderna, cu buget redus

Adina Meyers

Roșul – o alegere îndrăzneață pentru amenajările interioare

Adina Meyers