Home

Greenery este culoarea anului 2017 desemnată de Pantone Color Institute. Vezi cum o integrezi în casa ta

An de an, Pantone Color Institute face public un cod de culoare, care se presupune că, în mod simbolic ne poate influența garderoba, casa și, în general starea de spirit sau atitudinea despre viață. 

Culoarea anului 2017

Culoarea anului 2017 se numește Greenery, iar codul ei este Pantone 15-0343. Alegerea acestor culori nu este niciodată întâmplătoare, căci mereu există o poveste în spate. 

Greenery, acest verde crud ce amintește de o coajă de lămâie sau de un măr verde, simbolizează noi începuturi, primele zile de primăvară, când natura reînvie. Omul modern este tot mai cufundat în muncă și stres, iar Greenery are rolul de a-i reintoarce privirea către vitalitatea lumii naturale. 

“În 2017, Greenery ne reamintește de mediile sociale și politice tulburate în care le trăim. Culoarea ne satisface dorința de a reîntineri și de a ne revitaliza pentru că simbolizează reconectarea noastră cu natura,” declară Leatrice Eiseman, Executive Director la Pantone Colour Institute.

Cum integrezi Greenery în casa ta 

Mici accente de verde crud integrate în casa ta o pot personaliza frumos. Alege un tapet cu motive bogate, verde și aplică-l pe peretele din dormitor din spatele tăbliei de pat – efectul va fi garantat. 

Alege un finisaj verde pentru mobilierul din bucătărie – dacă este din lemn, îl poți vopsi singur. Aruncă pe canapea o pătură verde sau schimbă perdele. Sunt trucuri simple prin care poți aduce Greenery în casa ta, iar efectul va fi unul de revigorare a interiorului.

Rețete de culoare

Cei de la Pantone, fac publice inclusiv rețete de culoare (variante cu care poți asorta culoarea anului), care te pot ghida foarte ușor în amenajarea interioară. Important este să le studiezi și să te documentezi, apoi să alegi variantele care se potrivesc cel mai bine pentru interiorul tău.

Foto: Pinterest, Pantone

Related posts

Munca de la birou s-a mutat pe plajă. Ce beneficii există

Adina Meyers

Amenajează un loc de joacă sigur cu dale de cauciuc

Adina Meyers

6 sfaturi practice pentru a ne păstra banii în siguranță pe card

Adina Meyers