Home

Ghid pentru alegerea parchetului potrivit

Indiferent că este vorba despre un spaţiu mare sau, dimpotrivă, despre unul mic, există câteva reguli după care ne putem ghida atunci când alegem parchetul potrivit. Felul în care arată pardoseala poate schimba radical aspectul unei încăperi.

Dacă preferaţi un look tradiţional, stejarul sau frasinul reprezintă alegerea potrivită. Aceste două esenţe au un aspect clasic care nu se demodează, adaptându-se uşor oricărui spaţiu. Pe de altă parte, cei care preferă designul contemporan vor aprecia textura fină, aproape monocromă, a lemnului de arţar sau look-ul deosebit al stejarului alb.

Există extrem de multe variante pe care le putem alege în funcţie de personalitatea pe care dorim să o oferim locuinţei. Aşa cum pentru un design cu influenţe rustice este ideal lemnul de nuc sau cireş, care poate avea intarsii şi texturi accentuate, pentru un decor vintage-antichizat cele mai recomandate sunt finisajele cu aspect uzat, însă extrem de elegante. 

Un alt detaliu pe care va trebui să-l urmărim este integrarea parchetului în spaţiul deja existent. Parchetul natural este disponibil într-o multitudine de culori şi stiluri. Dacă ne plac contrastele, atunci putem lua în calcul o pardoseală de culoare închisă şi un mobilier deschis sau viceversa. O altă variantă ar fi să încercăm să asortăm parchetul cu alte elemente de decor din locuinţă sau să trasăm câteva accente cromatice puternice acolo unde paleta este prea puţin diversificată.

Informaţii oferite de Atelierul de idei:

Iulia Marin şi Carla Georgescu | Interior Designer

Mobil: 0741.908.509  |  0723.233.203 

E-mail: info@atelierul-de-idei.ro

www.atelierul-de-idei.ro

www.facebook.com/Atelieruldeidei

Related posts

Cel mai mare parc de distracții din Moldova: carusel montan, tubbing, teleski -FOTO& VIDEO

Adina Meyers

Tavane casetate: cele mai importante beneficii

Adina Meyers

Radiatoarele ideale pentru casa

Adina Meyers