LifeStyle

Gata cât ai zice peşte!

Dacă ești iubitor de peşte – dar, și mai abitir, de vacanțe – știi că un drum la munte include și găsirea unei cabane unde se prepară peşte gustos. La mare, ce să mai, situația este aceeași – abia aștepți să mănânci din preparatele proaspete, pe care le adulmeci pe plajă, de la câteva sute de metri distanță. Sigur te-ai înfruptat vara asta cu hamsii și sardine prăjite!

Deși sună încântător pentru papilele gustative, momentele acestea sunt destul de rare – mai ales că un concediu de vară avem – așa că nu îți rămâne decât să te bucuri de ceea ce gătești acasă sau ce poți găsi preparat în supermarket sau la restaurant. Suntem norocoși că avem o varietate de sortimente de peşte din care putem alege pentru toate gusturile și buzunarele, indiferent că vrem un preparat sofisticat servit la cină sau unul pe care să îl mâncăm în grabă, în pauza de masă de la muncă. Stai prost cu timpul, în general? Știam deja. Așa că avem o sugestie; și e sigură. Dacă îți place peștele, consumă-l cu încredere din conservele EVA. Conțin fileuri de peşte pescuit din Marea Adriatică și Marea Mediterană, fără aditivi sau conservanți și sunt bogate în proteine, minerale și Omega3.

Apropo, știai că termenul “sardină" vine de la insula Sardinia, din Italia, în jurul căreia, cândva, numărul de sardine abunda? De ce să le consumi? Pentru că sunt bogate în vitamine și minerale (fosfor, calciu, potasiu, fier și seleniu) iar o porție asigură 13% din cantitatea zilnică necesară de vitamina B2, respectiv 150% din valoarea zilnică recomandată de vitamina B12 (care știm că ajută la sănătatea sistemului nervos și transformă alimentele în energie).

Iată și câteva rețete recomandate de chef Liviu Balint, ambasador Podravka România, pe care le poți adapta în funcție de nevoile tale. Se pot consuma în orice moment al zilei și sunt super ușor de pregătit!

  1. Sardine în stil ecuadorian

Combină o conservă Eva sardine în sos tomat cu un cartof fiert feliat și cu ceapă roșie tăiată cubulețe, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper după gust. Și gata!

 

  1. Toast cu sardine

Pune pe câteva felii de pâine prăjită conținutul unei conserve Eva sardine în ulei vegetal cu lămâie, presară condimentele preferate, ardei roșu tocat și măsline negre. Lasă uleiul să înmoaie feliile de pâine câteva minute, apoi adaugă castraveții tăiați subțire. Mai stropește cu puțin ulei iar, dacă simți nevoia, presară deasupra sare de mare și piper.

 

  1. Ouă în stil pescăresc

Încălzește cuptorul la 250°C și preîncălzeşte un vas timp de 5 minute. După ce s-a încălzit, pune în el o conservă de  Eva sardine în ulei vegetal, o ceapă mică, pătrunjel mărunțit și 2 căței de usturoi mărunțiți. Adaugă piper negru și lasă farfuria în cuptor timp de 5 minute. Scoate vasul din cuptor, bate 4 ouă într-un castron și toarnă-le ușor peste amestec. Condimentează cu sare și piper și dă-le iar la cuptor pentru 10 minute. Apoi scoate vasul din cuptor și lasă-l nițel să se răcească (oricum, ouăle continuă să se gătească chiar și când sunt scoase din cuptor).

 

Și dacă te gândești că rețetele de mai sus se gătesc în mai puțin de 30 minute, parcă devin și mai apetisante, nu-i așa? Nu-ți urăm spor la gătit, totul o să fie gata cât ai zice…peşte!

Related posts

Cum să decorezi casa pentru petreceri

Adina Meyers

Importanța alegerii unor ochelari de soare calitativi și durabili

Adina Meyers

Cum știi dacă locuiești într-un mediu sănătos. 3 metode pentru a verifica calitatea aerului și a apei din casă

Adina Meyers