LifeStyle

Frigul a venit! Iata cum iti intaresti sistemul imunitar cu ajutorul unui blender!

Temperaturile au inceput deja sa scada din ce in ce mai mult, iar in zonele inalte sunt prezente chiar si ninsorile. Este un semn ca sezonul rece e pe cale sa isi intre in drepturi, asadar e bine sa incercam sa avem grija de sanatatea noastra si sa ne intarim sistemul imunitar cat de mult putem.

Din cauza variatiilor de temperatura destul de mari de la o zi la alta, chiar de la zi la noapte, bariera imunitara a corpului are de suferit. Sunt riscuri mult mai ridicate de a se instala racelile si de a se reactiva bolile cronice.

Cum ne putem intari sistemul imunitar? Este o intrebare pe care cu siguranta o ai in minte in acest moment. Un prim pas pe care il poti face este sa iti schimbi stilul de viata. Asta inseamna ca este de preferat sa faci mult mai multa miscare, iar alimentatia ta sa fie una cat mai sanatoasa. O alimentatie sanatoasa presupune multe fructe si legume proaspete, precum si sucuri de fructe.

Sa ne luam din alimente toate elementele nutritive de care organismul nostru are nevoie se poate insa dovedi putin cam dificil, mai ales daca nu suntem mari fani ai unor fructe si legume. Putem insa usura acest lucru daca apelam la sucuri naturale si smoothie-uri.

Un blender se poate dovedi un foarte bun prieten al sistemului tau imunitar, iar asta pentru ca te va ajuta sa faci niste smoothie-uri delicioase si extrem de sanatoase.

Smoothie-urile facute cu ajutorul unui blender (chiar si unul foarte ieftin) pot fi integrate fara probleme intr-un stil alimentar echilibrat. Asta pentru ca avantajele oferite sanatatii noastre sunt unele multiple.

In primul rand, un smoothie te va ajuta nu doar sa iti hranesti organismul, ci si sa il hidratezi. De asemenea, in functie de care sunt ingredientele folosite la realizarea sa, ii putem asigura organismului toate vitaminele, mineralele si acizii grasi esentiali de care acesta are atat de mare nevoie pentru a se dezvolta in mod corespunzator. Acesta poate de asemenea sa inlocuiasca cu succes micul-dejun. Astfel, este de un real ajutor atunci cand suntem pe fuga.

Un alt avantaj mare de care ne putem bucura este acela ca aceste bauturi sunt o excelenta modalitate de detoxifiere, ceea ce inseamna ca ne putem scapa organismul si de toxinele care se acumuleaza de-a lungul timpului.

Mai trebuie mentionat faptul ca trebuie sa existe echilibru in alimentatia noastra. Adica nu ne limitam doar la aceste smoothie-uri, ci ne indreptam atentia si catre alte alimente, de preferat solide, pentru ca acestea trimit si un semnal corespunzator creierului nostru care determina inceperea procesului de digestie.

 

Related posts

Program Teatru „In Culise” 7-13 Septembrie

Adina Meyers

Cum amenajezi cea mai bună sală de gimnastică acasă

Adina Meyers

Doi castori care fac baie, surprinși în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei | VIDEO adorabil

Adina Meyers