LifeStyle

Folosirea unei perne antialergice se poate dovedi una dintre cele mai bune decizii luate de tine

Daca esti ca mine, adica o persoana care sufera destul de mult din cauza alergiilor, atunci alegerea unei perne antialergice ori hipoalergenice (o sa vorbim mai tarziu putin despre diferentele dintre ele) se poate dovedi cea mai buna decizie luata de tine. Pentru a te putea insa bucura de o calitate inalta a acestor perne trebuie sa iei in considerare cateva aspecte, dupa cum vei vedea in continuare.

Cum stii ca ai nevoie de o perna antialergica? Atunci cand te trezesti in mijlocul noptii cu nasul infundat sau observi dimineata ca ai pielea iritata. O astfel de perna este necesara si daca stii ca suferi de astm sau de alte afectiuni mai putin grave, ori daca ti-a spus medicul ca acarienii au un efect negativ asupra ta.

Care este diferenta dintre pernele antialergice si cele hipoalergenice? Multe persoane considera ca cei doi termeni se refera la acelasi lucru. Insa nu e chiar asa. Pernele antialergice sunt cele care au la baza lor materiale care nu produc alergii (sau care au sanse extrem de mici sa produca). O proprietate comuna acestor tipuri de perne sunt materialele care tin acarienii la distanta. De cealalata parte, pernele hipoalergenice sunt cele care au fost tratate cu anumite substante pentru a nu atrage alergenii. Adica, in cazul acestora, pot fi folosite materiale care produc alergii in mod normal, doar ca au fost tratate cu substante care sa nu permita acest lucru.

Cum alegi o perna potrivita pentru nevoile tale? In ceea ce priveste pernele antialergice si cele hipoalergice un prim aspect pe care il putem avea in vedere este umplutura acestora. Aici avem de ales intre umpluturi sintetice (care sunt hipoalergenice, ele putand fi tratate chimic sau natural pentru a fi 100% antialergice) si umpluturi naturale (care sunt antialergice – aici ne referim la lana, bambus, matase, bumbac sau spuma din latex natural).

Husa poate fi si ea un criteriu dupa care sa ne orientam. Aici o sa avem in vedere porozitatea (este recomandat ca materialul husei sa fie unul poros, deoarece acesta tine la distanta microorganismele), densitatea (este bine sa fie oferita o circulatie a aerului, pentru a preveni supraincalzirea corpului) si materialele (la fel ca mai sus).

Acestea sunt cele mai importante criterii pe care trebuie sa le avem in vedere inainte de a cumpara perne care sa fie antialergice sau hipoalergenice. Mai sunt desigur si alte caracteristici, insa acestea sunt unele subiective (ca de exemplu dimensiunile pernelor, culorile acestora, textura si asa mai departe).

Related posts

PREMIU INTERNATIONAL: Ansamblu Perla Residence II a castigat cinci stele la categoria Best Development Multiple Units

Adina Meyers

Weekend-urile în natură ne încarcă de energie

Adina Meyers

Igiena copiilor sanatosi, nou program educational

Adina Meyers