Home

Fii creativ: ce poți face din paleții reciclați

Paleții reciclați sunt foarte versatili pentru că prelucrându-i îi poți folosi în diverse moduri acasă. Dar, înainte de a aduce paleții în casă și de a-i transforma în diverse piese de mobilier trebuie să știi câteva lucruri despre ei. 

La ce sunt folosiți paleții

Paleții din lemn sunt folosiți îi cele mai diverse industrii pentru a depozita și transporta mai ușor lucruri cu gabarit ridicat. Unii poți fi utilizați pentru a transporta butoaie cu ulei, alții pentru a transporta artificii, pesticide, materiale textile sau de construcții. 

Nu folosi paleții dacă

miros

au pete de ulei pe ei

sunt pătați

sunt prea grei

au prea multe cuie prinse în ei

arată suspect

Cum lucrezi cu paleții 

Paleții în sine sunt foarte ieftini. Dacă ai norocul să dai peste vreun depozit care vrea să scape de ei, îi poți luar chiar gratis. Dacă îi cumperi, nu ar trebui să plătești mai mult de 15 lei pe bucată. Înainte de a-i prelucra, trebuie să îi cureți. Paleții din lemn pot fi degresați cu detergent sau cu apă cu săpun. Poartă mănuși atunci când faci această operațiune pentru că lemnul este poros și ai mari șanse să dai peste vreo așchie. Lasă lemnul să se usuce bine, după care șlefuiește-l cu un șmirghel fin. Poartă o mască pe față pentru a evita inhalarea prafului din. Tot acum, ar trebui să scoți cu atenție cuiele cu ajutorul unui clește (fă această operațiune doar dacă ai nevoie de plăci de lemn și nu de paletul întreg). 

După ce ai îndepărtat praful fin de pe lemn, este timpul să aplici pe bucata de lemn un grund în două straturi, apoi lacul sau vopseaua preferată.

Ce poți face din paleții reciclați

Piesele de mobilier din paleți reciclați sunt foarte la modă în ultimii ani. Cu ajutorul paleților reciclați poți face cadrul pentru un pat, dar și tăblia. Dacă montezi câte patru roți în colțuri unui europalet, îl poți transforma într-o măsuță pentru cafea personalizată. Dacă îl tai și îl fixezi în perete,îl poți transforma foarte ușor într-un raft pentru condimente și ingredientele din bucătărie.

Foto: Pinterest.

Related posts

UN NOU CAPITOL PENTRU ADEPLAST DUPĂ CE ACŢIONARII AU DECIS SĂ VÂNDĂ SOCIETATEA UNUI IMPORTANT JUCĂTOR GLOBAL

Adina Meyers

PROMOȚIE ȚIGLĂ CERAMICĂ TONDACH – ZECE ȚIGLE AI CUMPĂRAT, UNA GRATIS AI LUAT!

Adina Meyers

Bilete reduse cu 25% pentru zboruri pe rutele spre Danemarca, Cipru, Norvegia, Elveția și Grecia

Adina Meyers