Amenajari Interioare

Fierul de calcat – un aparat electrocasnic foarte important

Fierul de calcat este un aparat electrocasnic foarte important. Daca alegi modelul potrivit vei putea sa te bucuri de haine care sa aiba un aspect placut, dar si de mult timp economisit. Un fier de calcat bun te va ajuta sa termini mult mai repede treaba. Poți achiziționa, de exemplu, un model cu aburi sau o stație de călcat.

Statiile de calcat sunt de mai multe tipuri. Primul tip dispune de un rezervor, inchis cu un capac de siguranta, ce ii impiedica deschiderea cand e sub presiune. A doua categorie dispune de un rezervor sub presiune atmosferica, ce poate fi umplut in orice moment. Cu alte cuvinte, poti calca fara sa astepti. Acest tip de statie de calcat se mai numeste si statie sau sistem de calcat cu autonomie nelimitata. Sistemele de calcat cu rezervor sub presiune atmosferica sunt printre cele mai raspandite modele de pe piata.Un produs performant trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte de calitate. Acestea sunt: usurinta utilizarii, durabilitatea, performanta in calcare si timpul necesar, rezistenta la zgarieturi, autocuratarea.

La modelele cu autocuratare, talpa se curata singura, iar alunecarea ramane perfecta. Tehnologia ce sta la baza sistemului de autocuratare este o combinatie intre stratul cu care este acoperita talpa si temperatura. Sub soc termic murdaria este transformata in aburi si indepartata.

Performanta in calcare si timpul necesar este strans legata  de cantitatea de abur realizata intr-un minut, atat in pozitie verticala pe tesatura, cat si in aer, daca e cazul.

Durabilitatea se refera la vizibilitatea nivelului de apa, usurinta umplerii rezervorului, manevrabilitatea, riscul de atingere a partii incalzite a fierului de calcat, depozitarea, utilizarea butoanelor si controlul temperaturii și la alunecarea pe tesatura la diferite temperaturi.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

 

Related posts

Decor contradictoriu

Adina Meyers

Cum sa alegi accesoriile de pat potrivite pentru sezonul cald

Adina Meyers

Cum scapam de insectele din bucatarie

Adina Meyers