Covoarele sunt prezente in casele noastre de sute de ani, iar asta nu doar datorita rolului practic pe care il au, ci mai ales pentru cel estetic. Alegerea covoarelor potrivite poate sa faca destul de mult diferente intre o incapere comoda, relaxanta si una in care sa nu iti faca placere sa iti petreci timpul. Din asta reiese ca este destul de important sa cumparam niste covoare care sa se integreze perfect in casa noastra.

Fiecare incapere are un anumit specific atunci cand vine vorba de folosirea covoarelor in amenajarea lor. Asta pentru ca rolul fiecarei incaperi este unul diferit. Incepem discutia noastra de astazi avand in prim plan sufrageria. In cazul acesteia afla ca trebuie intotdeauna sa pozitionezi covorul in raport cu mobila, precum si tinand cont de care sunt dimensiunile incaperii. Daca ai o sufragerie de dimensiuni mari, atunci covorul va acoperi intreaga incapere, iar mobila va sta asezata pe el. In cazul in care sufrageria este una mica, atunci, pentru a crea impresia de spatiu, o sa asezi covorul in mijlocul incaperii.

Trecem la bucatarie, iar aici o sa alegi un covor care sa fie rezistent, precum si care sa nu lase sa se vada atat de usor murdaria. Pana la urma in aceasta incapere vei gati destul de des, iar murdaria isi va face simtita prezenta in mod inevitabil. Pentru dormitor cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre covoarele in nuante calde si linistitoare, precum si care sa fie foarte confortabile, care sa ne faca o placere maxima in fiecare dimineata cand ne trezim si pasim pe el. Holul este cel mai probabil incaperea cu cel mai intens trafic, deci aici vei incerca sa alegi un covor care sa fie foarte rezistent, pentru a nu se deteriora odata cu trecerea timpului.

In ceea ce priveste alegerea culorilor, in toate situatiile de mai sus vom avea grija ca sa alegem o culoare care sa contrabalanseze tonurile mobilei si ale peretilor. E recomandat ca tot ce se afla in incapere sa fie intr-o armonie perfecta.

Daca atunci cand facem o amenajare completa a camerei noastre lucrurile tind sa fie destul de usoare, iar asta pentru ca ne permite sa jonglam cum vrem noi cu nuantele, lucrurile se schimba destul de mult in momentul in care nu vrem decat sa schimbam covoarele dintr-o anumita camera. Asta pentru ca mobila este deja cumparata, iar noi trebuie sa facem alegerea in raport de aceasta. De exemplu, daca ai o mobila intr-o singura culoare, nuanta fiind una destul de puternica, atunci cel mai sigur este ca tu sa iti indrepti atentia catre un covor in tonuri deschise, precum si cu diferite modele pe el. In cazul in care in incapere predomina culorile, atunci covorul va fi neaparat unul in tonuri neutre.

Un alt aspect pe care tu trebuie sa il ai in vedere atunci cand urmaresti cumpararea unui nou covor este legat de fibrele din care este tesut covorul. Aici de obicei ai de ale dintre un mix de lana cu un material sintetic, lana, polipropilena, iuta, poliester si sisal. Fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Magazinele ARKKA Home Lovers au împlinit un an!

Adina Meyers

Schimbarea ușilor: 5 etape de urmat 

Adina Meyers

O casă cu un nou aspect te îmbie oricând 

Adina Meyers