Home

Fă din 2017 un an mai bun pentru tine și casa ta

Casa ta este locul care te reprezintă, locul unde te trezești dimineața și bei o cafea pe fugă, înainte de muncă. Casa ta este locul unde te întorci în fiecare zi, unde sunt familia ta și oaza ta de liniște. Începe noul an cu câteva idei simple care îți vor face casa și viața mai frumoase. 

1. Păstrează-ți casa curată. Oricât de greu ar părea păstrează-ți casa curată cât mai mult timp și nu lăsa mizeria să se adune. Aplică tactici simple, spre exemplu, fă câte ceva în fiecare zi. Azi poți să faci curat în baie, iar mâine șterge praful rapid. Nu face niciodată aceste lucruri singură. Dacă ai copii, dă-le lor sarcinile cele mai simple și învață-i să fie responsabili.

2. Nu o aglomera cu obiecte inutile. Micile suveniruri aduse din vacanțe cărora nu le găsești locul când ajungi acasă, seturile de pahare primite de la mătuși, mai multe haine decât ai nevoie – sunt exemple de lucruri la care poți renunța.

3. Alege culori care îți ridică starea de spirit. Acum ceva ani, mobilierul wenge era foarte la modă, din păcate acesta aducea cu el, în cele mai multe case pe care le-am văzut, o atmosferă apăsătoare. Accentele colorate din casă pot fi o pătură în culori electrice, o față de masă veselă sau chiar un tapet cu motive bogate – sunt trucuri simple prin care poți schimba rapid atmosfera.

4. Materialele naturale contează mult. Alege lenjerii de pat de bumbac, evită perdelele de plastic sau prosoapele de proastă calitate. Vei vedea că, pe termen lung, se merită investiția. Materialele de calitate slabă capătă rapid mirosuri neplăcute, oricât de des le-ai spăla și, în plus, se deteriorează repede.

5. Rezervă-ți timp pentru mici proiecte de bricolaj. Caută tutoriale pe internet și fă chiar tu lampa de pe noptieră, suportul de tacâmuri sau cuierul din baie pentru prosoape. Bricolatul te va relaxa și deconecta, în plus este o activitate pe care o poți face alături de cei mici.

Gândește-te din când în când la cele de mai sus, iubește-ți casa și pe cei care îți sunt aproape. Nu uita că 2017 înseamnă un nou capitol din viața ta, pe care îl poți scrie exact așa cum vrei! La mulți ani!

Foto: Pinterest

Related posts

7 plante care ne pot purifica locuința – FOTO

Adina Meyers

Camere auto DVR, confort și securitate: motive pentru achiziționare

Adina Meyers

Grecia începe să taxeze turiștii

Adina Meyers