Sunt unele dintre cele mai puse intrebari de catre parinti, iar asta pentru ca ei isi doresc mereu tot ce-i mai bun pentru copilul lor, insa nu sunt mereu familiarizati cu toate optiunile pe care ei le au la dispozitie (este si greu acest lucru, din moment ce piata este una foarte variata). Azi am zis sa ne indreptam atentia catre tarcul pentru copii si modul de alegere al sau, iar asta pentru ca il consideram important, atat pentru copil, cat si pentru tine.

De ce spunem ca prezenta unui tarc este importanta atat pentru copil, cat si pentru parinte? Ei bine… pentru ca tarcul pentru copii ii va oferi celui mic suficient de mult spatiu pentru a se juca in voie, pentru a „experimenta” lucruri noi si pentru a exersa mersul, toate acestea fara a exista riscul de a se accidenta sau de a-si pune viata in pericol. In ceea ce ii priveste pe parinti, lor le va permite sa se relaxeze putin mai mult si sa isi acorde si putin timp pentru ei, fara a-si face griji si a fi mereu in alerta.

Mediul creat pentru copil de catre tarc este unul sigur si numai bun pentru ca cel mic sa fie lasat nesupravegheat pe perioade scurte de timp, dar si pentru a se juca cu prietenii lui. In mod normal un astfel de tarc este ideal pentru copii care nu au implinit inca varsta de 4 ani. Tocmai in aceasta perioada este importanta crearea unui astfel de mediu, deoarece acum este cel mai curios si dornic sa afle lucruri noi.

Primul lucru pe care va trebui sa il iei in considerare este legat de materialul care sta la baza tarcului. Din acest punct de vedere avem de ales dintre un tarc din lemn, din otel sau din plastic. Tarcurile din lemn, sunt alese in special datorita esteticii lor dar si pentru ca ofera un spatiu mare pentru ca al tau copil sa se poata misca in voie. Trebuie insa sa te asiguri ca tarcul pentru copii este bine finisat, ca nu exista zone care pot sa duca la aparitia de accidente nedorite.

In ceea ce priveste tarcurile din otel, acestea sunt alese in special datorita confortului pe care il ofera, dar si pentru ca sunt rezistente, iar in mod normal peretii sunt dintr-un material textil transparent, ceea ce ii va permite celui mic sa vada mult mai bine ceea ce se intampla in jur. Tarcurile din plastic nu sunt prea recomandate, desi au preturi extrem de mici, iar asta pentru ca ele nu ofera o rezistenta foarte mare, deci creste mult riscul de a se rupe si sa apara accidente.

Pentru modelele de tarcuri care vin cu o baza care este ridicata la o anumita inaltime de la sol e bine sa avem in vedere si care este greutatea maxima suportata. In mod normal este vorba de o greutate de pana la 20-30 de kilograme, dar ea poate varia foarte mult, in functie de mai multe aspecte. De luat in seama sunt si dimensiunile tarcului. Alege de obicei tarcuri care sa ii permita celui mic sa se miste in voie, fara a se simti foarte mult limitat. In acest fel nu o sa il auzi plangand foarte des.

Related posts

Ghid în caz de furtună: Ce trebuie să facem să nu fim loviţi de fulger

Adina Meyers

Pardoseli recomandate pentru spatii umede

Adina Meyers

Idei de amenajare a locuintei atunci cand ai o familie numeroasa

Adina Meyers