Amenajari Interioare

Epilator clasic sau unul IPL? Care este mai bun si de ce

Pentru reprezentantele sexului frumos nu este nimic mai important ca a arata mereu perfecte, indiferent de imprejurare. Un prim pas in acest proces este eliminarea firelor de par nedorite, iar una dintre cele mai eficiente metode prin care poti face asta este utilizarea un epilator.

Dupa cum cel mai probabil stii deja, epilatoarele se impart in doua mari categorii: epilatoare clasice si epilatoare IPL. In articolul de azi noi vom incerca sa facem o mica comparatie intre cele doua, astfel incat sa iti dai seama care este tipul de epilator care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Incepem cu modelele clasice, care la randul lor se impart in doua categorii, si anume epilatoarele cu discuri rotative si epilatoarele cu pensete. Primele se folosesc de o serie de discuri metalice care se rotesc, iar forma acestora este una care, alaturi de suprafata rugoasa, creste eficienta de a scapa de un numar mare de fire fara a trece de mai multe ori prin aceeasi zona. Firele sunt smulse din radacina. De cealalata parte, modelele cu pensete se folosesc de o serie de placute metalice care sunt fixate pe un cilindru rotativ confectionat din plastic. Acest cilindru are la baza sa un sistem de inchidere si deschidere a placutelor metalice care prind firele de par si le smulg.

In general ambele modele de epilatoare (cu discuri rotative – care nu mai sunt la fel de prezente pe piata ca in trecut – si cu pensete) ofera performante apropiate, cu precizarea ca in momentul de fata mai bine iti indrepti atentia catre cel din urma, care vine la pachet cu tehnologii mai noi.

Adevaratele diferente se simt in ceea ce priveste epilatorul IPL. Modelele din aceasta categorie sunt mai scumpe, insa si performantele sunt unele mai bune, oferind in plus o garantie a faptului ca nu vei mai avea nevoie de o sesiune de epilare cel putin cateva luni. IPL este o prescurtare care vine de la Intense Pulsed Light (lumina intens pulsata).

Epilatoarele IPL imprumuta partial tehnologia laser care este folosite de unele aparate medicale. Aceasta ajuta la eliminarea rapida a parului nedorit de pe corp. Practic impulsurile de lumina care bombardeaza zonele cu fire de par nu fac altceva decat sa incalzeasca foliculii pana ce bulbul si papila sunt distruse. In urma acestui proces firele de par sunt eliminate, iar radacina firului nu va mai creste pentru o perioada lunga de timp.

Related posts

Cum iti proiectezi casa de vacanta

Adina Meyers

7 sfaturi pentru a alege mobilierul pentru camera de zi

Adina Meyers

Design clasic elegant într-o vilă din Brașov

Adina Meyers