O problema acuta a dezvoltarii spatiilor urbane, in zilele noastre, o reprezinta si reducerea spatiilor verzi in favoarea spatiilor de locuit, comerciale sau a cailor de comunicatie.

Verde” poate sa nu fie primul cuvant care vine in minte cand discutam despre pavaj. Din mai multe puncte de vedere, pavajul vibropresat reprezinta solutia optima pentru realizarea zonelor de circulatie, atat auto cat si pietonala.

Alegerea pavelelor de tip “grila” sau “eco”, permite cresterea ierbii in rosturi sau spatiile perforate si in acelasi timp ajuta la drenarea apei din precipitatii inapoi in sol, evitand astfel problemele cauzate de evacuarea acestei ape prin guri de scurgere si retele de canalizare.

Folosirea pavajului reprezinta cea mai buna metoda pentru realizarea unor zone in care apa pluviala are posibilitatea de a se intoarce inapoi in sol pe calea cea mai scurta, prin rosturile de montaj, mentinand astfel umiditatea solului la un nivel care ajuta mentinerea spatiilor verzi.

Utilizarea pavelelor la realizarea unei alei intr-un “spatiu verde” este mult mai indicata si datorita posibilitatilor de a alege culori care se “potrivesc in peisaj”, spre deosebire de asfalt, care este negru, si datorita faptului ca pavajul, prin rosturile sale permite si circulatia aerului in si din sol.

Specialistii in amenajare exterioara recomanda intotdeauna o anumita proportie intre zonele verzi si suprafetele acoperite cu pavaj. Stabilirea corecta a acestei proportii este primul si cel mai important pas in obtinerea unui decor care sa se potriveasca cu functionalitatea si designul casei.

De ce trebuie sa tinem cont? 
Stabilirea proportiei corecte intre spatiile verzi, gazonate sau plantate cu flori, si suprafetele pavate tine seama de factori precum: suprafata totala a gradinii, pozitionarea ei fata de punctele cardinale (de unde rasare si unde apune soarele), traseele ideale de circulatie, punctele cu destinatie speciala si relatia fata de utilitatile casei. In functie de toate acestea, se stabileste cu exactitate care este suprafata ce urmeaza sa fie pavata.

In perioada 6 mai – 30 iunie, modelele Rustic, Patrat P4 Rustic, Maris si Pietra pot fi achizitionate la promotie, cu TVA-ul de 24% CADOU. In plus, pentru fiecare 10 mp achizitionati primiti bonus la alegere o jardiniera J2 sau doua jardiniere J1, culoarea maro. Produsele din promotie sunt accesibile clientilor din toata tara printr-o retea vasta de distribuitori. Mai multe detalii aflati pe  http://www.elis.ro/promotie-elis-pavaje/

 

Related posts

Cum faci din demisol un spatiu confortabil de locuit?

Adina Meyers

Ce tipuri de pereti alegi?

Adina Meyers

Daikin lansează seria VRV IV C+ pentru încălzire eficientă în condițiile unor temperaturi scăzute extreme

Adina Meyers