Practic

Elementele de decor care te pot ajuta sa dai un aer nou locuintei tale

Nu de putine ori putem schimba total fata unui apartament doar prin simpla repozitionare a unor obiecte de mobilier sau prin apelarea la niste elemente de decor la care cel mai probabil nici nu te-ai gandit. Vom aborda putin acest subiect in randurile urmatoare si vom incerca sa iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa aduci un aer nou in apartamentul tau, fara a avea nevoie de un buget foarte mare.

Ca elemente de decor, tablourile pot sa faca diferenta atunci cand vine vorba de aspectul apartamentului tau. Incearca sa optezi pentru niste tablouri moderne, nu foarte scumpe, insa care sa aiba un impact asupra aspectului general al incaperii. In special in ceea ce priveste sufrageria, poti obtine niste efecte foarte interesante prin intermediul acestora – de exemplu, zona de dining poate fi subliniata cu ajutoru unui tablou inalt care sa fie amplasat in proximitatea mesei. La fel de bine putem opta pentru un ceas in detrimentul unui tablou. Depinde foarte mult si de stilul decorativ al incaperii.

Cumpararea unor draperii noi reprezinta si de asemenea o solutie excelenta la care poti apela daca vrei sa aduci schimbari design-ului apartamentului tau. Putem spune ca reprezinta chiar cea mai de impact modificare pe care o poti face, iar asta pentru ca optand pentru o noua culoare si o noua textura putem schimba destul de mult starea pe care ne-o poate oferi incaperea atunci cand intram in ea. Cel mai probabil pe langa draperii ai si perdele la ferestre. Ce ai zice daca te-am sfatui sa renunti la perdele si sa lasi doar niste draperii frumoase, semi-opace, sa iti decoreze aceasta zona? Cu siguranta o sa ramai uimit de rezultatul obtinut.

Dupa cum ti-ai dat seama deja, principalul mod prin care putem obtine un aspect proaspat pentru apartamentul nostru este prin schimbarea culorilor predominante. Nu, nu va trebui sa zugravesti din nou, ci pur si simplu sa optezi pentru o alta culoare a canapelei, fotoliilor si draperiilor. Despre cele din urma am discutat deja. In cazul canapelei si a fotoliilor, cea mai simpla cale este reprezentata de imbracarea lor in huse noi. Incearca insa sa nu abuzezi si sa se asorteze totusi cu nuantele in care sunt zugraviti peretii. Daca, de exemplu, incaperea este in momentul de fata in nuante neutre, canapelele rosii vor crea o zona de impact care va ajuta in obtinerea unui look mai mult decat interesant.

O alta modalitate prin care putem schimba paleta de culori este prin intermediul pernutelor colorate. Aceste elemente de decor se bucura in momentul de fata de un real succes, iar asta pentru ca ne permit sa dam frau liber imaginatiei. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste covorul.

Nu trebuie sa uitam nici de corpurile de iluminat. Nu de putine ori iluminarea poate face diferenta atunci cand vine vorba de obtinerea unui anumit design. Nu doar ca o incapere mai bine iluminata va parea mai spatioasa, dar in functie de design, putem schimba stilul apartamentului nostru.

Related posts

Tonuri deschise sau inchise? Ce alegi in functie de camera pe care vrei sa o redecorezi?

Adina Meyers

Cum alegem lenjeria de pat potrivita?

Adina Meyers

Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi apartamentul, ai nevoie de un certificat energetic! – Află cum îl poți obține în 24 de ore!

Adina Meyers