Deşi restrictivă din multe puncte de vedere, amenajarea spaţiilor mici poate reprezenta o reală provocare. Deţinerea unei locuinţe de dimensiuni mici nu înseamnă că amenajarea nu poate fi realizată în orice stil chiar şi foarte elegantă şi confortabilă.

Este o idee preconcepută că spaţiile mici trebuie amenajate în stil minimalist, soluţia eleganţei clasice  contemporane putând fi de asemenea luată în consideraţie.

Seturile franţuzeşti de inspiraţie clasică din lemn de tec indonezian  de la EXOTIQUE reprezintă o soluţie la modă pentru spaţiile mici, sunt prietenoase şi relaxante, se potrivesc oricărui stil şi adaugă ambianţei o notă de romantism

Experienţa occidentală în astfel de situaţii poate fi o sursă bună de inspiraţie, iar soluţiile care stau în spatele unor astfel de amenajări se găsesc şi în România.

La Paris sau la Londra, unde metrul pătrat de teren are preţuri exorbitante, se întâlnesc multe locuinţe având suprafeţe mici chiar şi în centrul acestor oraşe în care eleganţa este în prim-plan, iar deseori astfel de interioare sunt preţioase şi pline de bun gust. Între soluţiile contemporane se numără şi seturile franţuzeşti de mobilier de inspiraţie clasică din lemn de tec. Seturile sunt formate din două fotolii, canapea şi măsuţă de cafea şi au dimensiuni rezonabile. Sunt produse de francezi în Indonezia şi vândute foarte bine la Paris. Reprezintă o soluţie elegantă, dar în acelaşi timp comodă şi intimă pentru livinguri şi holuri mici, ocupând un spaţiu redus. În acelaşi timp se poate folosi în apartamente şi case mai mari la realizarea unor colţuri intime sau a unor minisaloane. Este de asemenea o soluţie extrem de versatilă, pretându-se la diverse alte stiluri în afară de cel clasic, fie acesta shabby chic (îndrăgit de tineri), boho sau chiar industrial. În plus, aceste piese pot fi asociate cu decoraţiuni şi accesorii tot de provenienţă exotică sau cu lemnul natur. De aceea au ajuns să fie foarte iubite de parizieni. Este de remarcat că lemnul de tec din Indonezia este masiv, durabil, iar culoarea sa neagră sau de lemn natur reprezintă un accent care oferă interiorului o ambianţă specială. Este de altfel o idee preconcepută că o astfel de culoare închisă nu se potriveşte cu spaţiile mici. Trebuie doar să fie suficientă lumină, eventual ferestre mai mari şi veţi vedea un efect remarcabil. Greutatea redusă datorată lemnului de tec permite reconfigurări uşoare. Formele rotunjite ale mânerelor, precum şi masa mică, rotundă, cu un extra spaţiu de depozitare şi design Feng Shui adaugă romantism ambianţei. Liniile pieselor de mobilier sunt calme, neagresive, prietenoase, invită la relaxare şi nu mai prezintă un pericol pentru copii mici. Sunt acoperite cu piele velvet în diverse culori deschise, prezintă un aspect catifelat şi sunt uşor de întreţinut, preţul fiind, la rândul său, unul extrem de rezonabil, şi anume 7500 lei pentru întreg setul de 4 piese. Se găsesc la hubul de design EXOTIQUE, adresa Splaiul Unirii nr. 96, www.exotique.ro.

Related posts

Și ușile trebuie să facă parte din același stil de amenajare pe care l-ai ales pentru casa ta

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cumperi un semineu electric 3D decorativ

Adina Meyers

Amenajare pentru persoane cu inclinatii sportive

Adina Meyers