Home

Dulapurile metalice, ultimul trend in designul industrial

Probabil ca esti informat in legatura cu designul interior cu teme industriale sau minimaliste. Daca nu, iata cateva trasaturi definitorii ale acestui stil, care devine usor unul "clasic".

In designul interior cu tente industriale, materialele de constructie nu sunt ascunse, iar finisajele lipsesc, cel putin in aparenta. Astfel, se pune accentul pe functionalitate si utilitate, aceste trasaturi fiind definitorii pentru stilul industrial. Este intalnit de regula in apartamente si case moderne, dar si in spatii comerciale din toata lumea.

Rezultatul este astfel prezentat sub aspectul unui atelier sau a unei fabrici, impreuna cu toata tehnologia moderna de care putem dispune. Poate ca si pe tine te-au atras cateva elemente din design-ul industrial, cum ar fi suprafetele din otel inoxidabil, lampile din metal cu un aspect retro sau mobila masiva. In acest caz, este bine sa stii ca dulapurile metalice sunt in voga, existand deja producatori care restaureaza sau recreeaza modele vechi, intalnite la inceputul secolului trecut.

 

Cum poti integra cu usurinta dulapuri metalice in locuinta ta?

Precum am spus, stilul industrial pune accentul pe functionalitate, de unde si deriva acest concept. Putine piese de mobilier industrial se pot lauda cu un aspect atragator, fiind in acelasi timp foarte utile.

Probabil ca unul din motivele pentru care multe tipuri de dulapuri metalice nu si-au schimbat foarte mult aspectul in ultimele decenii este ca forma lor e practica si estetica in acelasi timp.

In cazul in care preferi un stil orientat spre vintage, poti integra cu usurinta multe modele de dulapuri metalice, expunandu-le alaturi de scaune de atelier sau tevi lasate descoperite. Acest aspect trimite cu gandul la vechile fabrici din 1950-1960, aducand inapoi acea nostalgie a vremurilor de odinioara. Daca preferi o abordare moderna, nu trebuie sa iti faci griji! Multe modele de dulapuri metalice se vor integra perfect in estetica locului in care traiesti, iar in plus au si alte avantaje: sunt deosebit de utile! Cu toate acestea, va trebui sa fii atent la obtinerea acestui "look", care este mai degraba subtil, creand prin amestecul elementelor de design acea senzatie de arhitectura functionala.

 

In ce camere se potrivesc cel mai bine dulapurile metalice?

Din cauza ca designul acestor piese de mobilier nu este unul pretentios, fiind axat pe conservarea si organizarea eficienta a spatiului, poti folosi dulapuri metalice in orice parte a casei, chiar si in baie!

De exemplu, pentru hol poti alege un vestiar metalic de calitate, in culori vii, cu bancuta incorporata, asemenea celor intalnite in sali de fitness sau sali de sport, care cu siguranta va face deliciul invitatilor.

De asemenea, multe modele de dulapuri metalice pot fi integrate cu succes in bucatarii, in special cele cu usi din sticla, care pot adaposti atat aparate si ustensile, cat si condimente. Pentru un aspect complet, alege electrocasnice cu finisaje din otel inoxidabil, precum si blaturi de bucatarie inalte din acelasi material, la care poti aseza scaune de bar cu un design industrial.

Cat despre living si dormitoare, poti gasi o multitudine de dulapuri metalice cu care sa iti decorezi aceste camere. Utile si aspectuoase, dulapurile metalice pot inlocui cu succes noptierele sau chiar comodele pentru televizor. In plus, cele dotate cu usi din sticla pot servi drept vitrine in living, pentru afisarea obiectelor de arta sau pentru depozitarea cartilor.

Exista foarte multe idei pentru a incorpora dulapuri metalice in locuinta ta. Astfel, daca esti in cautarea ideilor de renovare a unei camere sau iti redecorezi intreaga casa, tine cont si de utilitatea si aportul estetic adus de dulapurile metalice!

Related posts

Consumabile HoReCa igienice pentru hoteluri si catering

Adina Meyers

Cum amenajezi o cameră în stil eclectic

Adina Meyers

Înfundarea instalației sanitare: ce e de făcut?

Adina Meyers