LifeStyle

Divizia de electrice a Menatwork vinde case inteligente de 60.000 de euro pe luna

Divizia de electrice a Menatwork, este unul dintre cei mai importanti producatori și importatori romani pentru aparate de iluminat și materiale electrice, dar și unic importator in Romania a sistemelor de casa inteligenta VIMAR. Compania a vandut in 2014, in medie, 5 case inteligente pe luna. Veniturile companiei generate de casele inteligente au ajuns, in primul semestru al acestui an, la 360.000 euro.

”Pentru noi este o performanta sa comercializam și sa instalam lunar 5 sisteme domotice, in conditiile in care acum patru ani vindeam un singur sistem pe an. Aceasta evolutie se explica prin apetitul tot mai mare al romanilor pentru tehnologie, dar și prin creșterea pretentiilor consumatorului in ceea ce privește confortul de acasa. Un alt factor important este efortul nostru constant de a educa și informa consumatorul final despre ce inseamna o casa inteligenta, cum poate aceasta sa ușureze viata utilizatorului și in același timp sa eficientizeze consumul de energie”, declara Viorel Niculae, director divizia electrice Menatwork.

Cat costa un sistem de casa inteligenta de 150 mp

Valoarea minima a unui sistem de casa inteligenta, numit și sistem domotic, pentru un apartament de 100 de mp este de 1.200 de euro, valoarea medie este de 5.000 de euro și poate ajunge pana la 10.000 de euro, in functie de elementele pentru care se opteaza.

La adresa de internet http://www.vimarperte.it este disponibila prezentarea interactiva a sistemului de casa inteligenta, iar la http://progettaonline.vimar.it/ oricine este interesat poate configura foarte rapid orice spatiu, de la apartament la casa, vila, clinica medicala, hotel sau spatiu pentru birouri.

”Sistemele instalate de noi au o valoare medie de 12.000 de euro, insa am avut și cereri speciale a caror valoare s-a ridicat la 40.000 de euro. Diferenta de pret este data in principal de elementele de design și nu de sistemul tehnic propriu zis. Daca se opteaza pentru un aparataj terminal special, costul crește chiar și cu 50%. Cu sistemul BY-ME, de la VIMAR, pe care noi il aducem in Romania, orice locuinta devine o casa inteligenta in care luminile, caloriferele, aparatele de aer conditionat, jaluzelele, sistemele de alarma și aparatele electrocasnice, vor interactiona și vor putea fi controlate de la distanta prin telefonul mobil. Este și comod și in același timp eficient sa pleci in vacanta, sa inchizi toate sursele consumatoare de energie, inclusiv caldura, și sa pornești incalzirea cu doua ore inainte de a ajunge acasa”, declara Viorel Niculae.

Divizia de electrice a Menatwork vrea sa vanda in 2014 cat a vandut in ultimii 3 ani

În perioada 2011 – 2013 compania a comercializat aproximativ 65 sisteme domotice. Pentru 2014 vizeaza echiparea a peste 60 de case cu sisteme inteligente.

”Estimarile se bazeaza in principal pe actiunile noastre din ultimii ani. Am investit in cursuri de calificare gratuita pentru instalatorii electrici, recunoscute de toata reteaua mondiala VIMAR. Ne-am confruntat cu lipsa de specialiști in acest domeniu și am preferat sa ii formam noi. Acum, faptul ca avem acești specialiști certificati, este un criteriu care sta la baza alegerii clientului”, precizeaza Viorel Niculae.

Divizia de electrice a Menatwork a inregistrat in primele trei luni ale anului, afaceri de 5,4 milioane lei, la același nivel cu cele inregistrate in aceeași perioada a anului trecut.  

Related posts

Cum alegi îmbrăcămintea de protecție potrivită în funcție de material?

Adina Meyers

Peste 2000 de vizitatori au intrat în ludicul noir al Ralucăi Băraru la Teatrul Odeon, în cadrul One Night Gallery

Adina Meyers

HORNBACH inaugureaza al 5-lea magazin din Romania, la Timisoara

Adina Meyers