Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Dimensiunile locuintei tale nu te multumesc? Iata cum poti sa o faci sa para mai spatioasa!

Nu toti ne putem bucura de o locuinta spatioasa, care sa ne multumeasca pe deplin la capitolul dimensiuni. Atunci cand bugetul nostru este unul limitat trebuie sa stim cum sa ne multumim si cu mai putin. Trebuie insa remarcat faptul ca, oricat de mica ar fi locuinta, tot sunt cateva trucuri care sa ne ajute sa o facem sa para mai spatioasa decat este ea in realitate. Te intrebi care sunt acestea? Vom vorbi mai multe despre ele in randurile urmatoare.

Lumina joaca un rol foarte important in incercarea de a mari vizual o incapere sau chiar o intreaga locuinta. Regula este una cat se poate de simpla: cu cat mai mult lumina naturala patrunde in camera, cu atat aceasta o sa para mai spatioasa si mai aerisita. Lipsa luminii naturale (care este foarte benefica sanatatii noastre mentale si fizice) poate fi suplinita cu ajutorul corpurilor de iluminat.

Alegerea corpurilor de iluminat potrivite este foarte importanta. Trebuie sa te gandesti destul de bine care este rolul unei anumite incaperi, astfel incat sa stii exact spre ce tip de lumina sa iti indrepti atentia. De exemplu, pentru un dormitor este de preferat lumina calda deoarece aceasta ne ajuta sa ne relaxam si favorizeaza aparitia somnului. De cealalta parte, pentru o sufragerie, baie sau hol, cel mai bine este ca atentia sa se indrepta catre lumina rece.

Amplasara acestora este si ea o etapa care nu trebuie neglijata. Ce iti recomandam noi? Sa te asiguri ca pe langa iluminarea principala este prezenta si o iluminare secundara (pe aceasta o putem folosi mai ales atunci cand vrem sa cream o anumita zona de interes ori cand avem nevoie de mai multa lumina concentrata intr-un singur punct).

Zugravirea peretilor in culori deschise este de asemenea un lucru care ne va ajuta mult sa cream impresia de spatiu generos. Ajungem, practic, tot la ceea ce am spus mai sus: nuantele deschise de culoare reflecta mai multa lumina si fac incaperile sa para mai luminoase si spatioase. Albul este cel mai folosit in cazul garsonierelor, insa nu trebuie sa ne limitam doar la el, existand mult mai multe optiuni la dispozitie. Internetul este o sursa care cu siguranta te va ajuta sa faci alegerea cea mai buna.

Un alt sfat pe care ti-l dam este sa te folosesti din plin de oglinzi. Ele sunt folosite de sute de ani pentru a crea impresia de spatialitate. Cel mai bine iti poti da seama de eficienta lor atunci cand intram intr-un lift – prezența oglinzii in lift le ajuta foarte mult pe persoanele care nu suporta foarte bine ideea de a sta inchise in spatii stramte.

 

Related posts

Care sunt cele mai folosite stiluri de amenajare a locuintei

Adina Meyers

Tu stii care sunt aparatele pentru bucatarie care nu ar trebui sa ii lipseasca unei gospodine?

Adina Meyers

Cum sa alegi cele mai bune seifuri si casete de valori

Adina Meyers