Amenajari Interioare

Despre oalele sub presiune – cat de sigure sunt, care e rolul lor si cum le alegem pe cele mai bune

Exista cateva „unelte” care nu ar trebui sa lipseasca din nici o bucatarie a unei gospodine care se respecta, iar printre ele se numara si oalele sub presiune, cele care aduc un numar deloc de neglijat de avantaje, care le fac sa fie din ce in ce mai dezirabile de catre bucatari, fie ei amatori sau experimentati. Vom vorbi in acest articol mai multe despre ele, incercand sa te ajutam sa iei cele mai bune decizii pentru nevoile tale.

Incepem prin a-ti spune ca, desi inca sunt voci care spun ca daca vom gati folosindu-ne de oalele sub presiune mancarea nu va mai contine toate substantele nutritive, fiind distruse o mare parte din vitamine si minerale, au fost realizate de-a lungul timpului mai multe studii care au infirmat complet aceste mituri. Din contra. Oala sub presiune duce la pastrarea mult mai bine a vitaminelor, mineralelor si a celorlalte elemente nutritive din mancare, ceea ce inseamna ca vom gati mult mai sanatos.

Oala sub presiune scade foarte mult timpul pe care noi il petrecem in bucatarie, iar asta pentru ca prepararea mancarii se va face cu pana la 80% mai rapid. Suna foarte bine, nu-i asa? Unde mai pui ca ceea ce gatesti va fi mai sanatos si mai gustos ca niciodata. Face asadar toti banii investitia intr-o astfel de oala.

Un alt „mit” este acela legat de siguranta oalelor sub presiune. Mai exact, destul de multe gospodine sunt de parere ca e riscant sa gatesti folosind acest procedeu, iar asta pentru ca tot timpul exista riscul de a exploda. Fals. In zilele noastre tehnologia a evoluat foarte mult, iar prezenta lor creste foarte mult siguranta oferita. Practic, atat timp cat respecti instructiunile nimic rau nu ti se poate intampla. Treci si peste acest mit, deoarece este complet nefondant in zilele noastre.

Principiul de functionare al unei astfel de oale este unul destul de simplu. Practic, dupa cum ne spune chiar numele pe care il are, oala se foloseste de presiune pentru a duce temperaturile din interior pana la 120 de grade Celsius. In acest fel apa va fierbe mult mai repede, iar mancarea pe care noi o gatim o vom termina intr-un timp mult mai scurt. Presiune din interiorul oalei creste datorita mediului etans care se creaza in interior.

Pentru ca tu sa ai garantia ca faci cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de cumpararea unei oale sub presiune e bine sa tii cont de cateva sfaturi care te vor ajuta ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru nevoile tale.

Cum alegi, asadar, noua ta oala de gatit sub presiune? In primul rand, va trebui sa tii cont de care va fi sursa de caldura pe care o ai la dispozitie. Desigur, in mod ideal, o oala sub presiune va putea fi folosita cu toate sursele de caldura existente, iar aici ne referim in special la aragazul cu gaz, respectiv cel electric, dar si cu inductie. E bine sa nu fim conditionati din acest punct de vedere.

Un alt lucru pe care va trebui sa il ai in vedere este capacitatea pe care oala o poate avea. E evident ca daca ai o familie numeroasa si obisnuiesti sa gatesti des vei achizitiona o oala mai mare.

Pentru siguranta ta este bine sa te asiguri si ca oala pe care o vei folosi pentru a gati sub presiune detine toate elementele care sa o faca sigura atunci cand o folosesti, in orice imprejurare. Sistemul de siguranta e important sa fie unul de calitate, ceea ce e cam greu de gasit in cazul modelelor foarte ieftine. Asigura-te ca e prezent un capac care sa se inchida ermetic, precum si care sa permita fixarea sa cu ajutorul unui maner. Supapele sunt si ele necesare, precum si sa ne permita sa reglam atat presiunea din interior, cat si temperatura. Tine insa cont de faptul ca va trebui totusi sa respecti instructiunile date de producator pentru a creste si mai mult siguranta ta.

Nu in ultimul rand, garantia si serviciul e bine sa fie si ele incluse in pachet, iar daca acestea sunt de pana la 24 de luni atunci cu siguranta inseamna ca ai facut o alegere foarte buna. Nu neaparat pentru ca vei putea apela la ele atunci cand ai probleme, dar daca producatorul ofera o astfel de garantie inseamna ca produsele sale sunt unele durabile in timp.

Related posts

Cum sa asezati corect tablourile

Adina Meyers

Cele mai frumoase interioare cu piatra naturala

Adina Meyers

O casă automatizată, dotată cu sisteme de top

Adina Meyers