Amenajari Interioare

Despre motivele pentru care merita sa folosesti un mop cu aburi

Ne place sa stam in curatenie, iar drept urmare face tot ce ne sta in putinta pentru a o obtine. Mopul cu aburi se numara printre „uneltele” care nu ar trebui sa lipseasca din casa noastra, iar asta pentru ca el ne poate ajuta foarte mult sa atingem niste rezultate excelente atunci cand vine vorba de o curatare si igienizare completa a suprafetelor.

Mopul cu aburi vine cu marele avantaj al dimensiunilor sale compacte, dar si a folosirii aburilor astfel incat noi sa facem o curatenie luna in casa. Acest tip de mop poate fi folosit fara probleme pe un numar mare de suprafete, indiferent daca vorbim de covor, gresie, faianta, diferite tipuri de tapiterii (de exemplu putem folosi mopul pentru a curata scaunul masinii) si asa mai departe.

Mopul cu aburi este de fapt un aparat de curatat cu abur, iar el isi dovedeste utilitatea si eficienta in special atunci cand vine vorba de curatarea baii si bucatariei noastre, iar asta pentru ca folosindu-se de aburul fierbinte ajuta in obtinerea unei igienizari complete a acestor zone din casa noastra, in care se gasesc cele mai multe bacterii. De altfel, mai multe studii au scos la iveala faptul ca folosirea aburilor poate duce la eliminarea a pana la 99% din bacteriile si microbii care se gasesc pe diferitele suprafete din casa.

Pentru ca tu sa te poti bucura la maxim de pe urma acestui aparat, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii pentru nevoile tale. Primul lucru la care te vei uita atunci cand vine vorba de alegerea unui mop cu aburi este puterea pe care acesta o are. Puterea se exprima in Wati, iar ea ne ofera informatii importante legate, de exemplu, de timpul care este necesar pentru ca apa sa se incalzeasca si sa apara aburii. Cu cat puterea este mai mare, cu atat tu vei putea trece la treaba mai repede si te poti bucura de rezultate mai bune.

Nu iti imagina ca o sa ai de aspteptat minute bune pentru a se incalzi apa si a putea folosi mopul cu aburi. De obicei, un model care are o putere de 1500 W este in stare sa fie pregatit pentru a fi folosit in doar 30 de secunde. In schimb, modelele ieftine fac acest lucru in 60 de secunde sau chiar mai mult (pana la 90-120 de secunde). Alege in functie de care iti sunt prioritatile, precum si in functie de care este bugetul pe care tu il ai la dispozitie.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti care este modelul potrivit pentru tine in functie de tipul alimentarii. Aici o sa ai de ales dintre doua modele, si anume un mop cu aburi care are nevoie sa fie conectat la reteaua electrica si un model care vine echipat cu acumulatori. Acesta din urma iti ofera cea mai mare libertate de miscare, iar asta pentru ca nu vei fi conditionat de lungimea cablului si de prezenta sa nu a unei surse de curent electric.

Daca ai hotarat sa optezi pentru un model cu acumulator, atunci afla ca trebuie sa te asiguri ca acesta este capabil sa ofere o autonomie cat mai ridicata, astfel incat sa nu ti se descarce fix in mijlocul procesului de curatare a locuintei tale. Cu cat mai mare este autonomia, cu atat mai bine. Tot legat de acumulatori, un alt criteriu dupa care sa te ghidezi este reprezentat de timpul necesar reincarcarii complete. Daca trebuie sa astepti cateva ore bune nu prea ai rezolvat nimic.

Mopul cu aburi se foloseste de apa pentru a functiona, deci pentru ca durata de viata a aparatului sa fie una cat mai mare, este bine sa te asiguri ca in echiparea sa se afla un filtru de calcar activ, care sa ajute in decalcifierea apei in mod automat.

Related posts

Accesorii moderne pentru o casa moderna

Adina Meyers

O baie mica poate fi transformata intr-o baie mare

Adina Meyers

5 modalitati creative de folosire pentru o tabla magnetica

Adina Meyers