Home

Despre incalzirea in pardoseala – sfaturi si recomandari de la specialisti

Incalzirea in pardoseala a inceput sa devina in ultimii ani din ce in ce mai cautata de catre romanii care isi construiesc o noua casa, chiar daca in continuare majoritatea este reticenta la o astfel de solutie. Adevarul este ca daca vom opta pentru un sistem de incalzire in pardoseala ne putem bucura de o serie de avantaje, precum si de facturi mai mici in timpul sezonului rece. Vom discuta mai multe pe marginea acestui subiect in continuarea articolului.

Incepem direct prin a face o trecere in revista a avantajelor, dar si a dezavantajelor aduse de acest tip de sistem de incalzire in pardoseala. In primul rand, daca vom opta pentru asta, o sa avem posibilitatea sa ne putem bucura de un grad mai ridicat de confort. De ce? Pentru ca vom avea o temperatura constanta pe toata suprafata camerei si va fi o adevarata placere chiar sa stai pe jos, citind o carte preferata sau pur si simplu jucandu-te cu cel mic (in cazul in care esti parinte).

Un alt avantaj este cel estetic, iar asta pentru ca nu ne vom mai lovi de prezenta tevilor si caloriferelor. Acest lucru va duce si la cresterea spatiului pe care il avem la dispozitie, existand si noi posibilitati de amenajare. Senzatia de pardoseala calda e extrem de placuta si poti sta toata ziua descult prin casa fara a-ti face griji ca o sa racesti.

Durata de viata a sistemului de incalzire in pardoseala este de asemenea un plus, iar asta pentru ca, de obicei, ele rezista chiar si mai bine de 30 de ani, in conditiile in care este utilizat si intretinut in mod corespunzator. Unde mai pui ca si facturile vor fi mult mai mici (au fost realizate mai multe studii in urma carora a rezultat ca vom avea o factura mai mica chiar si cu 20-30% lunar).

Dupa cum se poate observa, ne putem bucura de un numar mare de avantaje, ba chiar unele notabile. Insa la fel ca in cazul oricarui alt lucru, pe langa avantaje avem parte si de dezavantaje. Care sunt acestea? Haide sa vedem impreuna. Primul lucru pe lista cu dezavantaje este cosul initial mai ridicat. Asta pentru ca va trebui sa scoti din buzunar o suma de bani mai mare pentru instalarea unui astfel de sistem de incalzire. Chiar si asa, in timp costurile vor fi amortizate datorita facturilor mult mai mici.

Un alt dezavantaj este legat de faptul ca praful din incapere se va ridica mult mai usor, datorita faptului ca podeaua va fi calda. De asemenea, pentru a nu-si pierde din eficienta, e bine sa stii ca nu e recomandat sa amplasezi obiecte de mobilier pe astfel de sisteme. De asemenea, e bine ca mobila sa aiba „picioare”, astfel incat sa nu intre in contact direct cu pardoseala. Va fi mai dificila chiar si utilizarea covoarelor si carpetelor.

De ce mai trebuie tu sa tii cont? De faptul ca, desi majoritatea spun ca poti placa pardoseala cu marmura, granit, gresie, parchet laminat, dusumea sau parchet masiv, eficienta fiind aceeasi, lucrurile nu stau chiar asa, iar asta pentru ca fiecare material are un anumit coeficient de transfer termic. Vei face asadar alegerea tinand cont de acest aspect, care este destul de important, mai ales atunci cand vrem sa incalzim repede o anumita incapere.

Related posts

Autobuzele supraetajate vor circula din nou în Constanța și Mamaia. Cât costă biletul și care e traseul

Adina Meyers

Finisaje moderne pentru un living open space

Adina Meyers

Ce poți face cu o sticlă de plastic? 5 utilizări uimitoare!

Adina Meyers