Amenajari Interioare

Despre cum sa iti amenajezi o biblioteca de vis, chiar la tine acasa

Pentru foarte multe persoane una dintre cele mai atractive locuri din casa sunt cele in care se afla amplasata bibilioteca. Asta pentru ca aici ne putem delecta citind cartile noastre preferate, ne putem dezvolta si putem invata lucruri noi, care sa ne ajute sa trecem cu bine prin viata si la locul de munca. Din cate am putut observa, cei mai multi opteaza pentru un dulap in care isi tin toate cartile, dar de ce sa nu le lasi si celor care trec pragul casei tale sa le admire? Exista atat de multe metode de amenajare a bibliotecii, incat nici nu stim cu ce sa incepem.

Unde iti poti amenaja biblioteca?

Este o intrebare pe care un numar mare de persoane si-o pun. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de mai multe aspecte, iar cel mai important aspect este legat de modul in care este impartita casa noastra, precum si in functie de care sunt dimensiunile sale. Cele mai multe persoane hotarasc sa isi amenajeze biblioteca in sufragerie. Este o alegere buna, din moment ce sufrageria are rolul unei zone de relaxare, in care sa ne petrecem timpul intr-un mod placut, fie singuri, fie alaturi de persoanele dragi noua.

Pentru sufragerie putem opta pentru o biblioteca formata din mai multe rafturi (in functie bineinteles de numarul de carti pe care il avem), iar aici e bine sa incercam sa ne limitam la stilul predominant in aceasta incapere a locuintei tale. Adica daca sufrageria este amenajata intr-un mod modern, atunci si biblioteca trebuie sa adopte un astfel de stil. Tine insa cont ca putem fara probleme imbina clasicul cu modernul, dar trebuie avut grija aici cum face acest lucru.

In cazul in care sufrageria ta este una clasica, atunci biblioteca va accentua si mai mult acest stil. Daca esti si un amator de obiecte de arta sau statuete, atunci poti printre rafturile bibliotecii tale ori printre carti sa mai strecuri o parte din colectia ta. O sa vezi ca aspectul final va fi unul cat se poate de placut.

Un alt loc preferat de tot mai multe persoane pentru a amplasa biblioteca este mansarda. Daca ne gandim ca mansardele au devenit unele dintre cele mai linistite incaperi din casa putem spune ca nu ne mira deloc o astfel de abordare. Aici poti crea o zona foarte relaxanta, in care sa nu fii deranjat de nimeni atunci cand te hotarasti sa citesti o carte buna. Cu siguranta o sa uiti sa mai cobori de aici.

Atunci cand vine vorba de amplasarea bibliotecii putem spune ca avem o libertate destul de mare de miscare, in sensul ca, dupa cum am remarcat deja la inceput, optiunile tind sa fie nelimitate. Pentru a ne putea bucura la maxim de fiecare centimetru patrat pe care il avem la dispozitie, e bine sa luam in considerare folosirea chiar si a spatiului de dedesuptul scarilor pentru a integra niste rafturi cu carti sau, de ce nu, pe hol.

Related posts

Casa contrastelor: arhitectură industrială, design interior cald

Adina Meyers

O primavara buna incepe cu alegerea unei cazi de baie calitative!

Adina Meyers

Cum să îți amenajezi bucătăria în funcție de trendurile anului

Adina Meyers