LifeStyle

Despre cum poti tine tantarii la distanta de casa ta

Ne aflam in plina vara, iar tantarii reprezinta o adevara problema in aceasta perioada. Oricat de mult am incerca sa ii tinem la distanta avem senzatia ca ne aflam sub un continuu asediu, iar tantarii tot continua sa ne strapunga „zidurile cetatii”. Lasand la o parte metaforele, e destul de deranjant sa iti imparti camera cu niste tantari, mai ales atunci cand incercam sa dormim. Ce putem face asadar pentru a-i tine la distanta, dar si pentru a scapa de ei? Haide sa vedem impreuna in acest articol care sunt solutiile propuse de noi.

Incepem cu ceea ce trebuie sa faci pentru a tine la distanta tantarii, iar asta fara a apela la solutii toxice sau pastile, ele nefiind deloc benefice pentru sanatatea noastra, cel putin nu atunci cand apelam la ele in mod constant, avand o expunere lunga la ele. Este de preferat ca la geamuri sa ai plasa anti-tantari, aceasta tinandu-i la distanta. Nu prea ai cum sa tii geamul inchis in aceasta perioada, iar asta pentru ca in casa va fi un aer inchis si o caldura insuportabila.

In cazul in care stai la casa, atunci este bine sa te asiguri ca in jurul casei tale nu se aduna apa, iar asta pentru ca apa statuta creaza un mediu perfect pentru tantari, pe care acestia pur si simplu il adora. De asemenea, daca stai la casa nu ezita sa plantezi in gradina galbenele, iarba matelor si rozmarin, deoarece ele au in compozitia lor un insecticid numit tiofen, care nu este deloc iubit de tantari si nici de catre alte insecte.

Tot pentru a tine la distanta tantarii se pot folosi cu succes lumanarile parfumate, oar asta pentru ca acel fum nu este deloc unul pe placul tantarilor. Unde mai pui ca in acest fel vei crea si o atmosfera romantica. O poti pune langa pat sau pe noptiera. La fel de bune sunt si baldachinele, care aduc un plus de stil incaperii.

In loc de lumanari parfumate poti sa folosesti niste lamai pe care le vei taia in sferturi si le vei pune pe pervazul geamului. Mirosul acestora va tine tantarii la distanta, lucru valabil si in ceea ce priveste usturoiul si frunzele de nuc, care nu sunt suportate de acestia. Nu doar ca ii va tine la distanta, dar ii va si alunga in cazul in care deja au reusit sa intra in locuinta ta.

Daca nu vrei sa fii muscat de tantari exista de asemenea solutii naturale la indemana oricui. Una dintre ele este reprezentata de uleiul de eucalipt, pe care il vei mixa cu lamaie, mixul rezultat urmand a fi pus intr-o cana cu apa, dupa care intr-un recipient de plastic pentru spray. Iti vei da cu acesta pe piele iar tantarii si insectele vor fi tinuti la distanta. O solutie ingenioasa, nu-i asa?

Pe perioada verii caldura insuportabila reprezinta o adevarata problema. Nu ezita sa te folosesti asadar de un ventilator pentru a te racori, iar asta pentru ca el va ajuta si in scaderea activitatii tantarilor. Potrivit unor studii, tantarilor nu le plac rafalele de vant care depasesc o anumita viteza, asadar nu vor mai fi atat de activi daca ventilatorul se va afla in functiune.

Pe finalul acestui articol am hotarat sa facem o surpriza iubitorilor de plante si sa recomandam cateva care sunt cunoscute pentru capabilitatile lor de a tine la distanta tantarii. Asadar, nu evita sa plantezi in gradina ta sau chiar sa le intr-un ghiveci pe balcon / veranda geamurilor urmatoarele plante:

       – Lamaita – are un miros foarte placut, pe care tantarii in schimb nu il suporta, asadar vor evita sa se apropie de locuinta ta. Aceasta poate fi folosita si sub forma de ulei esential, nu necesita neaparat sa o plantezi.

        – Lavanda – este o alta planta cu un miros extrem de placut, aproape inconfundabil putem spune. In plus, arata si foarte bine, asadar nu ai nici macar un motiv pentur a nu te folosi din plin de ea pentru a scapa de tantari.

         – Menta – aroma ei este de asemenea una inconfundabila, iar pe langa faptul ca se foloseste intens in bucatarie, iata ca ne ajuta si sa tinem aceste insecte la distanta.

         – Muscata – este una dintre cele mai prezente plante din balcoanele romanesti, insa cati sunt cei care stiu ca prezenta lor tine departe tantarii? Foarte putini, mai mult ca sigur.

Cam acestea sunt recomandarile noastre, menite sa te ajute sa nu te mai preocupe atat de mult prezenta tantarilor in locuinta ta.

Related posts

Maestrul Gheorghe Zamfir, invitat de onoare în spectacolul The Red Guard Choir de la București

Adina Meyers

Munca de acasă, cu bune și rele: avantaje, obiceiuri nocive dobândite și viitorul modului de lucru în România

Adina Meyers

Cartoful este ingredientul secret Electrolux al lunii septembrie

Adina Meyers