Practic

Despre cum poti face ca o camera sa fie mult mai confortabila

Casa noastra reprezinta locul in care ne petrecem o buna parte din timp, asadar de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru ca acest timp petrecut aici sa fie unul de calitate? Atunci cand vine vorba de amenajarile interioare uitam cel mai esential lucru – conteaza ca locuinta noastra sa fie una confortabila, iar desi acest lucru este influentat si de stilul / design-ul ales, el nu este totul. Chiar de la inceput iti vom spune ca nu e bine sa faci compromisuri atunci cand vine vorba de  functionalitatea si confortul unei incaperi doar de dragul trendului.

In randurile urmatoare vom incerca sa iti oferim sfaturi care sa te ajute sa obtii o casa cat se poate de confortabila si primitoare, la care sa iti fie mai mare dragul sa te intorci dupa o zi obositoare la locul de munca.

Care este primul pas pe care tu trebuie sa il faci? Sa zugravesti peretii in niste culori relaxante si care sa sporeasca confortul, precum si sa apelezi la micile artificii care te vor ajuta sa ai impresia ca incaperea este una mult mai spatioasa decat in mod normal. O sa vezi ca doar aceste doua lucruri vor cantari foarte mult in rezultatul final.

Atunci cand vine vorba de alegerea culorilor, majoritatea optam pentru cele tipatoare si care ni se par noua „in trend”. Ce omitem? Faptul ca e necesar ca peretii sa fie zugraviti in niste culori relaxante, care sa fie capabile sa ofere o atmosfera placuta camerei. Da, o sa alegi in functie de gusturi, dar tinand cont inclusiv de psihologia culorilor, mai ales ca alegerea culorilor potrivite vor alunga inclusiv stresul. Ce alegi pentru o camera confortabila, relaxanta si primitoare? Culorile neutre sunt cele mai potrivite aici, iar alte alegeri bune sunt reprezentate de nuantele de albastru si verde.

In ceea ce priveste trucurile la care putem apela atunci cand vrem ca o camera sa para mai mare decat este ea in realitate, lucrurile stau destul de simplu. De ce? Pentru ca si aici alegerea unor culori potrivite te vor ajuta. Nuantele neutre si cele deschise vor permite camerei sa para mult mai bine luminata si vor crea impresia de spatiu. Aceasta impresie poate fi si mai mult accentuata prin amplasarea in niste locuri cheie a unor oglinzi, care sunt si niste obiecte de decor excelente.

Daca nu ti-ai dat inca seama, micile detalii chiar reusesc sa faca diferenta. Asadar, o casa poate deveni mai confortabila chiar si prin simpla amplasare a unor lumanari parfumate prin casa. Poti chiar sa le pui langa oglinda, care in acest fel va reflecta lumina si va face ca intreaga camera sa aiba un aer romantic. Folosirea florilor este de asemenea o idee buna, mai ales ca pe langa rolul estetic pe care il au ne imbunatatesc si sanatatea (ele functioneaza ca un filtru, imbunatatind semnificativ calitatea aerului, unele plante fiind chiar capabile sa elimine unele mirosuri neplacute).

Un ultim sfat pe care ti-l dam este legat de cumpatare. Evita sa cazi in capcana incarcarii inutile a camerelor cu obiecte care nu isi au rostul. Incearca sa ramai la idei cat mai simple cu putinta, mai ales daca apartamentul este unul cu o suprafata mica. Stilul minimalist si modern cu siguranta te va prinde.

Related posts

Ce trebuie sa facem pentru ca o bucatarie mica sa para mare si primitoare?

Adina Meyers

26 de idei geniale pentru modernizarea peretilor

Adina Meyers

Trucuri pentru aranjarea mesei

Adina Meyers