LifeStyle

Despre cum iti poti proteja casa de hoti

Fie ca ne place, sau nu, casa noastra poate pica in orice moment prada hotilor, iar sansele cresc si mai mult atunci cand nu luam macar minimul de masuri necesare pentru a ne proteja in fata lor.

Contrar a ceea ce cred majoritatea dintre voi, in acest articol nu vom vorbi neaparat despre incheierea unui contract cu o firma de paza, deoarece acest lucru nu este la indemana oricui si nici costurile nu sunt unele mici. Nu vom vorbi nici despre sistemele de alarma si nici despre usile de metal, iar asta pentru ca ele sunt niste solutii care presupun totusi o investiei destul de mare. Ne vom indrepta atentia catre minimul necesar, niste reguli simple pe care toti ar trebui sa le luam in considerare. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

In cazul in care stai la bloc, e de preferat sa aveti la usa de la intrare un interfon, astfel incat sa nu poata intra chiar oricine. Prezenta dispozitivelor de iluminare cu senzori de miscare e de asemenea un lucru de luat in considerare, mai ales daca stam la casa. Nu e nevoie sa investesti milioane in sisteme sofisticate de protectie, ci e suficient sa creezi iluzia ca ai o casa care este foarte bine protejata. Poti chiar sa instalezi niste camere false de supraveghere. Pe multi ii va descuraja sa intre prin efractie. In schimb, pe cei mai experimentati nu. Chiar si asa, o sa fii mult mai protejat in acest fel.

Atunci cand pleci de acasa incearca sa lasi impresia ca locuinta ta nu a ramas goala. Sub nici o forma nu vei lasa toate jaluzelele trase in jos, ci le vei lasa asa cum stau ele in mod normal cand esti acasa. Poti chiar sa lasi un radio mic sa functioneze in permanenta – in acest fel eventualele persoane carora le trec prin gand sa intre prin efractie vor fi descurajate crezand ca este cineva avasa.

Tot atunci cand pleci de acasa asigura-te ca toate ferestrele sunt bine inchise. Nu lasa nici macar un spatiu cat de mic deschis, iar asta pentru ca hotii sunt foarte inventivi (mai ales cei experimentati). Un alt obicei pe care il au destul de multe persoane este reprezentat de punerea unei chei de rezeva „bine ascunsa” afara (fie intr-un ghiveci, fie sub pres). Trebuie sa fii cu adevarat inconstient sa faci acest lucru. Practic nu faci altceva decat sa ii inviti pe hoti la tine acasa. Nu le pregatesti si niste prajiturele daca tot faci asta?

Atunci cand pleci in vacanta nu lasa sa afle tot orasul acest lucru. In schimb vorbeste cu niste rude sau prieteni foarte apropiati si roaga-i sa verifice macar o data pe zi daca totul este in regula. Pot chiar sa intre la tine in curte (daca stai la casa) pentru a nu lasa impresia ca nu mai e nimeni acolo. De preferat este sa nu faca acest lucru la anumite ore fixe, ci sa alterneze cat mai mult cu putinta momentele din zi, pentru a nu lasa hotilor posiblitatea sa identifice existenta unui tipar, lucru care le va permite sa isi dea seama cand au „ferestre” libere.

Acestea sunt doar cateva sfaturi simple, de care e bine sa tii cont. Ele nu te vor asigura insa ca nu vei cadea prada hotilor, dar vor scadea destul de mult sansele.

Related posts

Bepanthen Extra are grija de pielea fragila a bebelusului tau in primele 12 luni

Adina Meyers

Natura în interior sau pe terase, trendul sezonului în materie de decorare – FOTO

Adina Meyers

Placinta cu branza

Adina Meyers